Gorillaz brengt in 2018 gloednieuw studioalbum uit

Geschreven door op 20 december 2017 om 15:48
Gorillaz - Bron: Flickr (CC BY-ND 2.0) - Fotocredits: mobu27

Goed nieuws voor Gorillaz fans! Jamie Hewlett, tekenaar van de virtuele band, heeft bevestigd dat er in 2018 een gloednieuw studioalbum verschijnt. 

Nieuw Gorillaz album in 2018

Jamie Hewlett, tekenaar en mede-oprichter van Gorillaz, heeft bevestigd dat de cartoonband in 2018 met nieuw werk komt. Het komende album is de opvolger van het in april 2017 verschenen ‘Humanz’ en is het zesde album van de groep.

Veel inspiratie

Hewlett laat weten dat de band, die is opgericht door hem en Blur’s Damon Albarn, momenteel druk bezig is met het nieuwe album. Na het uitbrengen van het wisselend ontvangen ‘Humanz’ hadden de bandleden nog zo veel inspiratie dat ze gelijk doorwerkten aan het nieuwe album. De tekenaar meldt dat de band ideeën heeft voor een paar albums, dus waarschijnlijk komt er in 2019 nóg een album uit.

Meestal zit er een pauze van vijf jaar tussen de albums, maar we zaten zo vol met ideeën, dat we gelijk door zijn gegaan.

Hieronder is het volledige interview met Jamie Hewlett te beluisteren. Rond 10:00 vertelt de artiest over nieuwe album.

YouTube player

Twee albums in korte tijd

Dit is niet de eerste keer dat de cartoonband in een korte periode meerdere albums uitbrengt. In 2010 brachten de bandleden namelijk twee albums uit in minder dan een jaar tijd. ‘Plastic Beach’ kwam uit in maart 2010 en in december 2010 verscheen ‘The Fall’.

Humanz Tour

Momenteel is de band, naast het maken van nieuwe muziek, nog bezig met de tournee die bij hun meest recente plaat ‘Humanz’ hoort. In 2018 reizen de muzikanten langs verschillende Europese festivals, waaronder Rock Werchter in België, waar de band een headliner is. In november 2017 stond de band nog in de Amsterdamse Ziggo Dome.

 

Bron: TASCHEN

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · ·
Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Albumreleases · Artiesten · Gorillaz Nieuws · Nieuws