Hardwell wederom nummer 1 van de wereld

Geschreven door op 20 oktober 2014 om 9:12
Hardwell - Fotocredits Khalifa21 - Wikimedia Commons

De Nederlandse dj Hardwell heeft voor de tweede keer op rij de DJ Mag-verkiezing gewonnen. Vlak achter hem staan Dmitri Vegas & Like Mike (2) en Armin van Buuren (3).

Meer dan 900.000 maal hebben de dance-fans in de hele wereld weer gestemd op hun favoriete artiest, met Hardwell als meest populaire. Opmerkelijk is vooral ook dat het Martin Garrix op zijn leeftijd al de vierde plek in de lijst heeft weten te bemachtigen. Het andere jonge Nederlandse talent, Oliver Heldens, kwam binnen op de 34ste plek.

Top 10 Dj-Mag

Maar liefst vijf van de namen in de top 10 behoren tot dj’s vanaf onze eigen bodem, Nederland. Dat zijn er in de top 5 maar liefst. Naast winnaar Hardwell zijn dat Armin van Buuren (3), Martin Garrix (4) en Tiesto (5). Nicky Romero valt een paar plaatsen buiten de top 5 op plek 8.

1. Hardwell (-)

2. Dimitri Vegas & Like Mike (+4)
3. Armin van Buuren (-1)
4. Martin Garrix (+36)
5. Tiesto (-1)
6. Avicii (-3)
7. David Guetta (-2)
8. Nicky Romero (-1)
9. Skrillex (+2)
10. Steve Aoki (-2)
Bekijk de volledige Top 100 Dj’s 2014 op Dj-Mag.

Hardwell’s succes te danken aan leeftijd fans

In een reactie aan Nu.nl heeft Robbert van de Corput te kennen gegeven zijn succes deels te danken te hebben aan het feit dat zijn fans ongeveer dezelfde leeftijd als de Bredase dj hebben. “Misschien komt het zo vroeg vanwege de reden dat mijn fans zo jong zijn. Veel fans zijn van dezelfde leeftijd of iets jonger en je zag dit jaar de oude generatie een paar plaatsen terugnemen en de nieuwe generatie is omhoog gesprongen. Martin Garrix zit me op de hielen.”

I AM HARDWELL – United We Are tour

Met zijn nieuwe show I AM Hardwell – United We Are, die qua naam onmiskenbaar verbonden lijkt aan zijn aankomende album, geeft de dj het komende jaar in een groot aantal verschillende plekken in de wereld optredens.

Diezelfde tour wordt op 24 januari 2015, een dag na release van het album, afgetrapt, wanneer Hardwell in de Ziggo Dome staat. De kaartverkoop van die show start op 1 november om 10.00 en verloopt via amsterdam.iamhardwell.com. Via diezelfde website dient men eerst ingeschreven te staan voordat er kaarten gekocht kunnen worden. Mocht u niet willen wachten op de start van de kaartverkoop, dan is het mogelijk om tickets te reserveren via wederverkoper Topticketshop.

Hardwell

Hardwell gaat door het leven als Robbert van de Corput en werd op 7 januari 1988 geboren in Breda. De Nederlandse dj en producer, die zich vooral bezigt op het gebied van House en Dance, is al geruime tijd actief in de muziekwereld, getuige zijn eerste Single Top 40 notering in 2008, met het nummer Never Knew Love (met Greatski) uit 2007.

Op 27 april 2013 begon hij in de Heineken Music Hall zijn eerste wereldtournee. Niet veel later werd hij door het Britse magazine DJ Mag voor het eerst uitgeroepen tot ’s werelds beste (of eigenlijk meest populaire) dj. Sinds 3 april 2014 is Hardwell ambassadeur van Dance4Life.

Bekijk hieronder Hardwell twee uur durende show in de Heineken Music Hall, die de start van zijn eerste wereldtournee markeerde.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.