Familie Avicii deelt nieuw statement: “Hij kon niet langer doorgaan”

Geschreven door op 26 april 2018 om 17:59
nummer 1-hits, jaaroverzicht, muziekdocumentaires Avicii - Fotocredits The Perfect World Foundation (Wikimedia Commons)

De nabestaanden van de overleden dj Avicii hebben een nieuw statement gedeeld. De familie van de muzikant stelt dat de Zweedse dj ‘niet langer door kon gaan’.

Familie Avicii deelt nieuw statement

De complete muziekwereld werd op 20 april opgeschrikt door het overlijden van Avicii. De doodsoorzaak is momenteel nog altijd niet bekend, maar dat de dj en producer een flink gat achterlaat bleek wel uit alle reacties van fans en mede-muzikanten.

De familie van Tim Bergling, zoals de dj daadwerkelijk heette, heeft inmiddels een nieuw statement gedeeld. Deze werd vandaag gepubliceerd door het Amerikaanse entertainment magazine Variety.

“Hij kon niet langer doorgaan”

De familie van Bergling stelt dat de top-dj een ‘fragiele artistieke ziel’ was, die op zoek was naar antwoorden op existentiële vragen. Avicii was volgens zijn familie een overijverige perfectionist die veel reisde en op hoog tempo werkte, wat zorgde voor veel stress.

“Hij worstelde met gedachten over betekenis, het leven en geluk. Hij kon niet langer doorgaan. Hij wilde rust vinden”, vervolgt het statement. “Tim was niet gemaakt voor de business-machine waar hij zich in vond; hij was een gevoelige jongen die van zijn fans hield en de spotlight vermeed.”

De familie besluit het statement door te zeggen dat de dj voor altijd geliefd en gemist zal blijven: “De persoon die jij was en je muziek zullen ervoor zorgen dat je voor altijd herinnerd wordt.”

Opheldering

Variety laat weten dat het de vertegenwoordigers van Avicii om opheldering over het statement heeft gevraagd. Het Amerikaanse medium stelt dat het statement zou kunnen impliceren dat Bergling zelfmoord heeft gepleegd, maar dit is niet duidelijk. Variety zegt nog geen antwoord te hebben gehad op haar verzoek.

 

Bron: Variety.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Avicii Nieuws · Nieuws