“Bieber treedt bij daglicht op en maandag komt er veel rock!“ – Dit weten we over Pinkpop 2017

Geschreven door op 23 februari 2017 om 13:48
Justin Bieber Ziggo Dome, Justin Bieber - Fotocredits Kim Erlandsen (Wikimedia Commons) (CC BY-NC-SA 2.0)

Over twee weken weten we precies welke artiesten een optreden zullen geven tijdens het Pinkpop weekend. Maar wat weten we eigenlijk tot nu toe al allemaal? Lees hier alle feiten die we nu al weten.

Bieber treedt bij daglicht op en kost meer dan 1 miljoen!

Jan Smeets liet vorige week woensdag gedurende de talk show van RTL Late Night weten dat headliner Justin Bieber niet in het donker gaat optreden. Dit zou betekenen dat iemand anders de eerste dag van het festival gaat afsluiten. Iets wat nog nooit eerder is gebeurd! We verwachten dat Martin Garrix de eerste dag gaat afsluiten met flink wat vuurwerk en geweldige hits. Jan Smeets riep al eerder dat Garrix de vierde headliner is van Pinkpop.

Jan Smeets liet gedurende het interview ook weten dat Justin Bieber niet goedkoop was. Hij zou meer dan 1 miljoen euro hebben gekost dit is meer dan wat ze voor Coldplay destijds betaald hebben. Jan wist al sinds eind oktober dat Bieber definitief naar Pinkpop zou komen. Ook heeft Smeets aangegeven dat Bieber live moet gaan zingen en dat hij maar liefst 2 uur zal optreden.

Ticketprijzen blijven gelijk

Ondertussen heeft de organisatie van Pinkpop ook de ticketprijzen bekend gemaakt, deze blijven hetzelfde als voorgaande jaren. Voor een dagticket betaal je dit jaar 95 euro en voor een weekendticket 195 euro. Ook hebben de echte fans dit jaar weer de kans om een Pinkpop collector ticket te kopen voor 5 euro extra.

De tickets voor Pinkpop gaan zaterdag 11 maart in de verkoop vanaf 10:00. Je kunt tickets telefonisch, online of bij geselecteerde winkels kopen. Op de Pinkpop website staat meer informatie over de verkooppunten.

Aanpassing rondom het festival terrein

Door de verwachtte komst van veel Beliebers heeft Pinkpop besloten hier ook maatregelen voor te nemen. Jan Smeets liet weten dat de Kiss & Ride vergroot zal worden, omdat er veel ouders zullen zijn die hun kinderen na het concert van Bieber willen gaan ophalen.

Een andere editie van Pinkpop dan we gewend zijn

Dit jaar zal de Pinkpop editie anders worden dan we gewend zijn. Martin Garrix en Bieber gaan samen het podium op en er is veel meer plaats voor pop dan voor de echte Pinkpop rock. Er zijn geruchten dat ook  Halsey, Lana Del Rey, Maroon 5, Bastille, The Script en The Vamps naar Pinkpop zouden komen. Dit zou het ‘echte’ Pinkpop beeld flink veranderen. Pinkpop wilt mee gaan met de tijd en lijkt daar tot nu toe in de slagen, want we verwachten dat de zaterdag heel snel uitverkocht zal zijn. Smeets liet wel weten dat de Pinkpop maandag meer in het teken zal staan van de rock. Het zou dan vooral gaan om de 3Fm stage.

Dag indeling bekend

Naast ticketprijzen heeft Pinkpop ook duidelijkheid gegeven over de dag indeling.

Zaterdag: The Tenn Bells, Martin Garrix en Justin Bieber(headliner).

Zondag: Green Day (headliner)

Maandag : System Of A Down en Kings Of Leon (headliner).

Woensdag 8 maart zal Artiestennieuws live verslag doen vanuit de Paradiso in Amsterdam waar de hele line-up van Pinkpop bekend zal worden gemaakt. Kun je niet wachten? Je kunt alvast onze Pinkpop geruchtenlijst bekijken.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Sam Reneerkens

Sam Reneerkens, Blogger bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.