Top 10 domste fans

Geschreven door op 19 juni 2015 om 19:00
Beyoncé, Destiny's Child- Foto: Asterio Tecson (Wikimedia Commons)

Zou muzieksmaak iets kunnen zeggen over iemands intelligentie? Virgil Griffith onderzocht en vond! Dit zijn volgens hem de top 10 domste fans.

Zou muzieksmaak iets kunnen zeggen over iemands intelligentie? Of over hoe goed hij het doet op school? Softwareontwikkelaar Virgil Griffith wilde dat ook wel weten. Hij vergeleek via Facebook de top tien van favoriete muziek op universiteiten met de scores van de instellingen. Bekijk het resultaat van de top 10 domste fans hieronder. Mocht jouw favoriete artiest hier niet bij zitten, dan behoor je misschien wel tot de slimme fans?

10. Maroon 5

9. John Legend

8. Kanye West

7. Eminem

6. Kelly Clarkson

5. Nickelback

4. Aerosmith

3. Jay-z

2. Beyonce

1 Lil’ Wayne

Valkuilen van het onderzoek

Wat Griffith deed is indrukwekkend. Hij verzamelde (in 2009 al) gegevens van 1352 universiteiten en ‘colleges’ en maakte er een gave graphic bij. Maar of zijn onderzoeksconclusies ergens op slaan is de vraag. “Eigenlijk heeft hij gemeten welke muziek het goed doet bij welke universiteiten”, zegt wetenschapsredacteur bij NRC Lucas Brouwers.

Dat studenten van laagscorende scholen vaker op Facebook aangaven van Lil’ Wayne te houden, kan aan allerlei dingen liggen. Zoals aan hun achtergrond en het sociale milieu. Misschien durven zij bepaalde muziek niet te ‘liken’ op Facebook, uit angst voor wat hun omgeving zou denken.

Compleet overzicht

Bekijk hieronder de uitkomsten van het onderzoek:

Muziek die je dommer of slimmer maakt

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Inge Peeters, Webredacteur bij Artiestennieuws
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Lijstjes · Nieuws