Top 10 slimste fans

Geschreven door op 1 juli 2015 om 15:04
Nerd, Geek, slim, slimste fans - Pxhere CC0 Public Domain

Zou muzieksmaak iets kunnen zeggen over iemands intelligentie? Virgil Griffith onderzocht en vond! Dit zijn volgens hem de top 10 slimste fans.

In juni publiceerden we een artikel over de top 10 domste fans. Nu is het tijd om de top 10 slimste fans te presenteren. Zou muzieksmaak iets kunnen zeggen over iemands intelligentie? Of over hoe goed hij het doet op school? Softwareontwikkelaar Virgil Griffith wilde dat ook wel weten. Hij vergeleek via Facebook de top tien van favoriete muziek op universiteiten met de scores van de instellingen. Bekijk het resultaat van de top 10 slimste fans hieronder.

10. Muse

9. David Bowie

8. Norah Jones

7. Bob Dylan

6. Beck

5. U2

4. Radiohead

3. Counting Crows

2. Sufjan Stevens

1. Beethoven

Valkuilen van het onderzoek

Wat Griffith deed is indrukwekkend. Hij verzamelde (in 2009 al) gegevens van 1352 universiteiten en ‘colleges’ en maakte er een gave graphic bij. Maar of zijn onderzoeksconclusies ergens op slaan is de vraag. “Eigenlijk heeft hij gemeten welke muziek het goed doet bij welke universiteiten”, zegt wetenschapsredacteur bij NRC Lucas Brouwers.

Dat studenten van laagscorende scholen vaker op Facebook aangaven van Lil’ Wayne te houden, kan aan allerlei dingen liggen. Zoals aan hun achtergrond en het sociale milieu. Misschien durven zij bepaalde muziek niet te ‘liken’ op Facebook, uit angst voor wat hun omgeving zou denken.

Compleet overzicht

Bekijk hieronder de uitkomsten van het onderzoek:

Muziek die je dommer of slimmer maakt

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Inge Peeters, Webredacteur bij Artiestennieuws
Deel artikel:

Reacties

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Lijstjes · Nieuws
Responsive Menu
Add more content here...