Cirque Éloize presenteert een nieuwe generatie Spektakelcircus

Geschreven door op 30 juni 2015 om 16:52
Cirque Eloize (Cropped) - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Een circus met een clown en wilde dieren is zó verleden tijd. Cirque Éloize brengt ID, een nieuwe generatie circusshow, naar Carré in Amsterdam.

Spektakelcircus met ’n vleugje West Side Story

De voorstelling ID van Cirque Éloize vertelt het verhaal van het leven op straat. Jonge topartiesten onder leiding van Jeannot Painchaud vertegenwoordigen de nieuwe generatie circusartiesten. Alle waaghalzen op het podium lijken alles te kunnen en zijn ontzettend lenig. iD van Cirque Éloize is een razendknap uitgebalanceerde mix van topacrobatiek, urban dance en hightech video projecties. Een adrenaline rush met een vleugje West Side Story-achtige ‘boy meets girl’ straatromantiek. Adembenemend, beeldschoon en op sommige momenten gewoonweg poëtisch.

De droom van Jeannot painchaud

Jeannot Painschaud begon als een straatacrobaat met grote dromen. Toen hij in het circus terecht kwam, bleek daar zijn absolute passie te liggen. Hij heeft letterlijk alle functies in het circus uitgevoerd. Van clown tot het bedienen van het licht en van acrobaat tot de vrachtwagenchauffeur. In 1993 richtte hij zijn eigen circus op: Cirque Éloize. Tijdens een wedstrijd zandkastelen bouwen maakten de circusartiesten reclame voor een eerste show. Om die reden werden ze natuurlijk gediskwalificeerd, maar het werkte wel. Het publiek stroomde binnen en het circus was officieel geboren. Momenteel heeft het circus al meer dan 4000 optredens gegeven in 40 landen.

Een circus voor elke doelgroep

Normaal gesproken komen er vooral gezinnen naar een circus toe. Bij dit circus ligt dat iets anders. Het is een modern verhaal voor een breder publiek. “In Nederland is er een probleem met jongeren en theater. Een extra uitdaging dus om de jongeren wel naar het circus toe te trekken. Voor mij is het een missie”, verteld Jeannot Painchaud. Cirque Éloize opent de deuren voor een nieuwe generatie. Zoiets als dit is er nog niet. Het is spectaculair, adembenemend (letterlijk) en het laat het publiek op de punt van hun stoel zitten.

Premiere Cirque Éloize

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Cirque Eloize Nieuws · Nieuws