Nielson sleept de meeste BUMA NL awards binnen!

Geschreven door op 15 september 2015 om 2:06

Nielson mocht gisteren maar liefst drie BUMA NL awards in ontvangst nemen, waaronder de kroegklapper van het jaar! Lees hier meer over alle winnaars.

BUMA NL Awards

De Buma NL Awards, de bekendste onderscheidingen voor de Nederlandstalige muziek, werden dit jaar in tien categorieën prijzen uitgereikt op de Parade in Den Bosch. Daarbij werd onderscheid gemaakt tussen Nederlandstalige- en populaire muziek. Al deze Awards zijn niet bepaald door een vakjury maar vastgesteld op basis van verkoopcijfers van cd’s, downloads en airplay. Ook zijn er twee publieksprijzen uitgereikt: het Grootste Talent en Favoriete Single. Via de websites van Sterren.nl, RADIONL, PuurNL, TV Oranje, VBRO Radio en MENT TV konden fans hun favoriet kiezen.

Nielson de grote winnaar!

Nielson was de grote winnaar van de avond. De eerste award die hij in ontvangst mocht nemen was de BUMA NL Award Meest gedraaid in de Nederlandse Horeca. Het nummer ‘Sexy als ik dans’ is blijkbaar de kroegklapper van het jaar! Ook mocht hij de Beste Auteur Award in ontvangst nemen, meer dan verdiend natuurlijk! Tot slot kreeg hij als klap op de vuurpijl ook nog de Sena Award Meest gedraaid op Radio & TV voor het nummer Mannenharten samen met Bløf. Nielson, gefeliciteerd met deze welverdiende awards!

Hij benadrukte het belang van aandacht voor de Nederlandstalige muziek in horeca en de media: “Als een van de weinige Nederlandstalige artiesten werden mijn singles gedraaid op de landelijke radiostations waardoor mijn liedjes gehoord werden door het Nederlandse volk. Grote namen als Bløf en Guus Meeuwis moeten bij elke single opnieuw vechten voor een plekje op de playlist terwijl ze in het hele land stadions vullen en jarenlang hebben bewezen dat Nederland ze wil horen en van ze houdt. Ik ben enorm dankbaar voor deze Awards, maar ik zou ze zó inleveren voor meer support van de radiostations voor Nederlandstalige muziek.”

Jan Smit wint twee awards

Jan Smit heeft een award gewonnen voor het Beste Hollandse Album, namelijk: Jij & Ik. Ook heeft hij een award gewonnen voor de Beste Hollandse Single: Recht uit m’n Hart. Omdat hij zijn Award niet persoonlijk in ontvangst kon nemen, bedankte hij zijn fans middels een filmpje. “Ik ben ongelofelijk trots! Ik wil iedereen bedanken. Ik las vandaag toevallig een stukje over publieke radio zenders. Van de 100 liedjes die gedraaid worden in Nederland, is maar 4,6% Nederlandstalig. Dat zou ik zo houden, dat gaat al 18 jaar goed zo!”

 

Andere winnaars

Ook Guus Meeuwis viel in de prijzen met zijn album Hollandse Meesters. Deze heeft namelijk de Beste Album Populair Award gewonnen. Kenny B mocht voor zijn single Parijs de Beste Single Populair Award in ontvangst nemen. Na zijn bedankwoordje trakteerde hij het publiek door het nummertje te zingen. De Lifetime Achievement Award ging naar Normaal. Voor bij wie er niet direct een belletje gaat rinkelen: onderstaand nummer zegt je waarschijnlijk genoeg! De helden van de Nederlandse muziek.

Afscheidsconcert Normaal

Helaas stopt deze geweldige band ermee. Dat is waarschijnlijk een van de grootste redenen dat ze juist dit jaar de Award hebben gewonnen. Gelukkig geeft Normaal nog één laatste afscheidsconcert. Op zaterdag 19 december kun je voor de aller laatste keer dansen op Oerend Hard in Gelredome Arnhem. Kaarten zijn hier of hier te koop.

Publieksprijzen

Voor de publieksprijs Favoriete Single waren er drie artiesten genomineerd. Samantha Steenwijk met het nummer Lieveling wat hou ik van jou, John de Bever met het nummer Ik krijg die lach niet van mijn gezicht en André Hazes Junior met het nummer Ik leef mijn eigen leven. Bij het refrein van John de Bever ging de complete zaal los. Als je naar de mening van de aanwezigen had gevraagd, had John waarschijnlijk gewonnen. Echter, de winnaar werd gebaseerd op de stemmen die binnen waren gekomen via Sterren.nl, RADIONL, PuurNL, TV Oranje, VBRO Radio en MENT TV. André Hazes Junior mocht de prijs in ontvangst nemen. Ook kreeg hij te horen dat hij op nummer 1 staat in de Sterren Top 20.

 

De publieksprijs voor Grootste Talent is naar Jeffrey Heesen gegaan. Gefeliciteerd Jeffrey!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Inge Peeters, Webredacteur bij Artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.