Top 5 minst succesvolle talentenjacht winnaars

Geschreven door op 27 maart 2015 om 18:21
Logo Popstars - Wikimedia Commons (Publiek Domein)

Door de jaren heen hebben we heel wat talentenjachten mogen aanschouwen. De ene ergert zich aan de zoveelste talentenjacht, de ander kan er alleen maar van genieten. Winnaars kregen naderhand niet altijd evenveel succes. Ken jij onderstaande top 5 nog?

Top 5 minst succesvolle talentenjacht winnaars

Waar zijn de winnaars nu? Sommigen kennen we nu nog steeds door hun grote succes. Sommigen zijn we totaal vergeten door het gebrek aan succes. Laten we je geheugen even opfrissen.

5.SHARON KIPS VAN X-FACTOR

Sharon Kips gaf in 2007 haar baan als administratief medewerker op om een zangcarriere op te bouwen. Ze deed mee aan X-facor en won deze ook. In de beginjaren na het winnen van de talentenjacht ging het redelijk goed. Ze stond zelfs in het voorprogramma van Beyoncé toen ze optrad in Ahoy Rotterdam. Sharon bracht wat singles uit en uiteindelijk zelfs een album. In 2010 deed ze nog mee aan het programma Popstars waar ze derde werd. Helaas bracht dit allemaal geen succes. Daardoor is ook deze zangeres tot op heden een eendagsvlieg gebleven.

Het nummer waar Sharon Kips de finale van X-factor mee won:

YouTube player

4. RAFFISH VAN POPSTARS THE RIVALS

Raffish was een meidengroep die gevormd werd tijdens het programma Popstars The Rivals. De groep bestond uit Esri Dijkstra, Eva Simons, Lianna van Groen, Nora Dalal en Sharon Doorson. In de finale van de talentenjacht legt de groep het af tegen boyband Men2B. Met hun single ‘Plaything’ komen ze binnen op de eerste plaats en blijven ze een tijdje genoteerd. Eva Simons verliet Raffish in 2005 voor een solocarrière. De vier die overbleven werden het niet eens over de sound van het album waardoor ze in 2006 ook allemaal hun eigen weg op gingen. Eva Simons heeft ondertussen ontzettend veel succes in de muziekbusiness. Sharon Doorson en Nora Dalal hebben in 2011 nog met The Voice Of Holland meegedaan. Beiden kwamen ze in de liveshows. Sharon won het van Nora, maar uiteindelijk heeft ook Sharon geen titel bemachtigd. Van de andere twee hebben we nooit meer iets gehoord.

Hieronder is het eerste nummer van de meidengroep te zien:

YouTube player

3. RAFFAELA VAN IDOLS

Raffaela Paton kennen we waarschijnlijk allemaal nog wel. Deze Nederlandse zangeres won Idols 3. Voor deze talentenjacht deed ze mee aan Popstars the Rivals. Hierbij moest ze al in de tweede ronde het programma verlaten. Toen ze daarna mee deed aan Idols maakte ze tijdens een van de shows bekend dat ze zwanger was van haar eerste kind. Nadat ze de winst had binnengesleept werd haar eerste kindje geboren. Ze kreeg een postnatale depressie en daardoor werd het stil rondom de Idols winnares. In 2008, toen ze zichzelf weer had herpakt, werd er de meidengroep MONROE gevormd. Deze bestond uit Raffaela en twee andere dames. In 2010 ging deze groep weer uit elkaar. Naderhand besloot Raffaela maar weer mee te doen aan een nieuwe talentenjacht. Dit werd The Voice of Holland waarin ze het schopte tot de zesde liveshow. Daarna heeft ze nog wat kleine dingetjes geprobeerd, maar allemaal zonder succes. In 2013 won ze het programma ‘De beste zangeres van Nederland’. Het is duidelijk: zingen kan ze wel. Maar toch lukt het haar niet om succesvol te blijven.. waar ligt dat nou aan?

Met onderstaand nummer won ze Idols 3:

YouTube player

2. RED VAN POPSTARS

Tjidens het programma Popstars, de editie van 2008, werd RED! gevormd. RED! bestond uit Brandi Russell, Steffie Zoontjes en Déon Leon en zij wonnen de talentenjacht. De groep had een contract getekend bij Warner Music. Hun eerste single ‘Step into the light’, die hieronder te beluisteren is, kwam uit het niets binnen op de eerste plaats van de single top 100. Helaas verdween het ook weer net zo snel uit deze lijst. Ze hebben de top 40 nooit gehaald. In januari 2010 is de groep officieel uit elkaar gegaan, wegens gebrek aan succes.

YouTube player

1. MEN2B VAN POPSTARS THE RIVALS

Tijdens het programma; Popstart the Rivals werd er een boyband gevormd. Men2B, bestaande uit: Anno, Ehsan, Mark, Nils en Steven, moest tijdens de finale van het programma vechten voor de eerste plek tegen Raffish. Men2B won deze strijd en bemachtigde daarmee de titel. Ze brachten hun single ‘Bigger than that’ uit dat momenteel in de lijst van minst succesvolste nr 1 hits aller tijden staat. De single is ondanks dat wel meer dan 40.000 keer verkocht. Men2B heeft uiteindelijk meer dan 75 optredens door heel Nederland gedaan. In 2005 hebben ze nog een album ‘a Different way’ uitgebracht. Dit was echter niet zo’n succes. Door hun korte bestaan en eenmalige nummer-één notering is Men2B dus een eendagsvlieg gebleken. Op 27 januari 2006 hebben de bandleden Men2B opgezegd. Waar zijn ze nu?

  • Anno van Wanrooij is hierna teruggegaan naar zijn oude band “D-Ground”. Deze band is opgeheven in 2007. Veel succes heeft Anno dus ook niet meer.
  • Nils Krake is in december 2010 afgestudeerd aan de ArtEZ Popacademie en is bezig met zijn debuutplaat; hij heeft in 2008 de support gedaan voor enkele shows van Alain Clark tijdens zijn “Live It Out-tour”.
  • Mark Ebing heeft enige tijd gespeeld in de band “Foreason” maar is daar inmiddels mee gestopt. Mark speelt nu bij de band “Soulbeach”.
  • Steven Lugger speelt in de band “Flippen”.
  • Ehsan Naseri is op dit moment bezig met een muziekproject in Duitsland. Het gaat om een Spaans/Engelstalig album. Daarnaast is hij bezig met de presentatie van een online tv-programma genaamd Wan2have.

Hieronder is Men2B te horen met ‘Bigger than that’. Kennen jullie ze nog?

YouTube player

Top 5 succesvolste talentenjacht winnaars

Er zijn natuurlijk ook genoeg artiesten die wel veel hebben bereikt na het winnen van een talentenjacht. Bekijk hier de lijst met meest succesvolle talentenjacht winnaars.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Lijstjes · Nieuws · Sharon Kips Nieuws