Top 5 succesvolste talentenjacht winnaars

Geschreven door op 8 april 2015 om 11:08
Nielson - Foto: Richard Broekhuijzen - (Bron: Wikimedia Commons)

Door de jaren heen hebben we heel wat talentenjachten mogen aanschouwen. De één ergert zich kapot aan de zoveelste talentenjacht, de ander kan er alleen maar van genieten. Voor sommige winnaars was het echter de doorbraak waar zij jaren op hebben gewacht. Ken jij onderstaande top 5 nog?

 Top 5 succesvolste talentenjacht winnaars

We bieden nu alvast onze excuses aan. We gaan de titel niet helemaal waarmaken. Onderstaande top 5 zijn namelijk niet allemaal winnaars.. Wel zijn ze allemaal in de top drie geëindigd.

LEES OOK: TOP 5 MINST SUCCESVOLLE TALENTENJACHT WINNAARS

5. Sita Vermeulen

Sita Vermeulen werd bekend door Starmaker. Dit was een Nederlands televisieprogramma in 2001 op Yorin. In het oude Big Brother-huis werden kandidaten geselecteerd en uiteindelijk gevormd tot een band. Hieruit ontstond K-otic.

YouTube player

In 2001 besloot Sita de band te verlaten en een solocarrière te starten. Hieronder is een nummer van haar te beluisteren. Dit nummer werd ook gebruikt als titelsong voor de kindersoap Zoop.

YouTube player

Ook nam Sita een duet op met Marco Borsato ter gelegenheid van het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Maxima.

YouTube player

Tevens zong Sita mee met het nummer ‘Als je iets kan doen’. Hierin zingen een hoop artiesten mee voor Azië. Artiesten uit de Top 5 slechtste talentenjacht winnaars zingen hier ook in mee. Ook onze nummer 1 zingt hierin mee.

YouTube player

Toen Sita steeds succesvoller werd begon ze met presenteren. Op onder andere Disney Channel presenteerde ze My Camp Rock. Momenteel speelt ze in Vlaamse theaters in musicals.

4. Sandra van Nieuwland

Sandra van Nieuwland werd bekend door The Voice of Holland. Voor haar bekendheid was Sandra al bekend met de muzieksector. Ze studeerde namelijk af in de muziekwetenschappen in Groningen. Ze zong in verschillende band die vooral covers verzorgde . In 2012 deed ze mee aan The Voice of Holland. Tijdens de auditie zong ze ‘More’ waarmee ze dubbel platina behaalde. Bekijk hieronder haar auditie.

YouTube player

Ze wist meer nummer een hits te behalen dan Ben Saunders. Daarom staat Sandra wel in deze top 5 en Ben niet. Ook al heeft Sandra The Voice niet gewonnen, ze is zeer succesvol geworden na het programma. Ze stond een tijdje met drie singles tegelijk in de top 10. Alleen The Beatles en Bruce Springsteen is dit ooit eerder gelukt. In 2013 werkte Sandra samen met Kensington voor een actie van War-Child. Deze versie is hieronder te beluisteren.

YouTube player

In 2014 werd haar eerste officiële eigen single uitgebracht met de titel: Hunter. Het nummer werd een groot succes, misschien ken je het wel?

YouTube player

3. Shirma Rouse

De getalenteerde Shirma Rouse is bij het grote publiek bekend geworden door haar deelname aan The Voice of Holland. Ze begon als achtergrondzangeres bij onder andere Izaline Calister en Anouk. In 2010 bracht ze een cd uit genaamd ‘Chocolate Coated Dreams’. Hierop staan voornamelijk soulnummers. In 2012 kwam er zelfs een tweede cd genaamd ‘Shirma Rouse sings Aretha’. Toen alle stoelen tijdens haar auditie bij The Voice of Holland draaiden, koos ze Trijntje Oosterhuis als haar coach. Bekijk hieronder haar auditie.

YouTube player

In de halve finale kon Shirma het helaas niet winnen. Momenteel is de soulzangeres bekend als een van de zangeressen tijdens Ladies of Soul. Hieronder kun je de hele show van deze ladies bekijken.

YouTube player

In The Passion, het grote muzikaal-bijbelse Paasevenement, speelde Shirma de rol van Maria. Bekijk hieronder de rol:

YouTube player

2. Nielson

Nielson is bekend geworden door The best singer/songwriter. Nielson ging naar de Herman Brood Academie in Utrecht, waar hij zich specialiseerde in het rappen. Met kleine dingen als het winnen van de voorrondes van de Kunstbende, het voorprogramma draaien van The Opposites en het oprichten van de zang- en dansformatie Zirkus Zirkus bij Nickelodeon Nederland werd hij niet echt beroemd. Toen hij mee deed aan The best singer/songwriter werd hij tweede. Bekijk hier zijn auditie:

YouTube player

Inmiddels kun je niet meer om Nielson heen. Op ieder festival kom je hem tegen. Bovendien heeft hij na ‘Beauty and the Brains’ nog een heleboel hitjes gehad. Ken je ‘Hoe’ samen met Miss Montreal of ‘Sexy als ik dans’ nog? Een van zijn nieuwste singles hebben we hieronder bijgevoegd.

YouTube player

1. Jim Bakkum en Jamai Loman

‘Jim en Jamai’ was in het eerste Idols jaar een begrip. Normaal gesproken horen er geen twee personen op de nummer 1 te staan. Maar aangezien zij beiden veel succes hebben gekregen en dezelfde sector in zijn gegaan, verdienen zij beiden een trofee.

Auditie van Jim Bakkum

De hit die Jamai Loman scoorde na het winnen van Idols:

11 jaar later zingen zij hun singles uit de finale opnieuw, maar dan beter dan ooit:

Inmiddels zijn de twee de musicalsector ingegaan. Jamai speelde in onder andere Doornroosje, Hello Dolly, Jesus Christ Superstar, The Wiz, Les Miserables, Urinetown, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Maria, Droomvlucht en Miss Saigon. Ook ging hij aan de slag als presentator bij onder andere The Voice of Holland en Echt Waar?!. Jim speelde in onder andere The Wizz, De Wereld van Mathijs, Dracula Spectacula, Fame, Hairspray, Wicked en Grease. Ook nam hij een aantal singles op waarvan er hieronder een is te horen:

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.