War Horse wegens groot succes ook naar België

Geschreven door op 12 november 2014 om 16:26
War Horse - Eva Rinaldi Photography (Wikimedia Commons)

De succesvolle musical War Horse is vanaf volgend jaar ook in België te bezoeken. Vanaf 21 mei 2015 is het theaterstuk te zien in Stadsschouwburg Antwerpen. 

War Horse is al jaren een wereldwijde theaterhit. Dit is bij onze zuiderburen niet onopgemerkt gebleven. In de afgelopen maanden kwam er steeds meer vraag naar War Horse vanuit België. Daarop besloot de Stichting Theateralliantie om het theaterstuk naar Antwerpen te halen. Vanaf volgend jaar kunnen we dus ook in België genieten van deze prachtige musical. War Horse in Antwerpen wordt uitgevoerd door enkel Vlaamse acteurs en levensechte paarden. Exclusief en slechts voor een beperkte periode te beleven in stadsschouwburg Antwerpen.

War Horse - Eva Rinaldi Photography (Wikimedia Commons)

War Horse – Eva Rinaldi Photography (Wikimedia Commons)

War Horse

War Horse heeft sinds de première in Londen (in 2007), wereldwijd meer dan vijf miljoen bezoekers getrokken. De show staat voor het zevende jaar op West End in Londen. De show trekt nog dagelijks uitverkochte zalen. De Broadway-productie heeft vijf Tony Awards gewonnen. Momenteel speelt War Horse in Engeland en Ierland. Ook reist er een tourversie van de musical door Noord-Amerika en vond in oktober de Berlijnse première plaats. De musical trekt ook in Nederland al maanden volle zalen.

Het verhaal van War Horse

War Horse vertelt het prachtige verhaal van een jongen, genaamd Albert. Joey, het paard van de jongen, wordt verkocht om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Een adembenemend verhaal over vriendschap en moed, waarbij je hart meer dan eens overslaat van de spanning.  Levensgrote, ademende en galopperende paarden worden in de musical tot leven gebracht. En dat maakt War Horse tot een onmisbare ervaring voor elke musical-liefhebber.

 

De Nederlandse versie van War Horse

De Nederlandse versie van War Horse ging in juni 2014 première. De allereerste opvoering was tijdens het Holland Festival in Koninklijk Theater Carré . De show was vanaf het eerste moment een grote hit! Nu, ongeveer vijf maanden later, is War Horse  ook te zien in het Nieuwe Luxortheater in Rotterdam. Later volgen ook nog opvoeringen in Breda (Chasse Theater), Groningen (Martiniplaza Theater), Apeldoorn (Orpheus) en Heerlen (Theater Heerlen).

Bekijk hier alle showdata van War Horse in Nederland en België en bestel je tickets direct om deze prachtige voorstelling bij te wonen. 

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.