Michael Jackson zelfs na zijn dood aangeklaagd voor seksueel misbruik

Geschreven door op 26 oktober 2016 om 12:41
Michael Jackson (cropped) - Fotocredits: Casta03 - (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

De King of Pop is zeven jaar na zijn dood opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik van een minderjarige. De aanklager eist een schadevergoeding uit de erfenis.

Michael Jackson weer aangeklaagd misbruik

Dat meldt The Wrap op basis van diverse documenten van de rechtbank. De aanklacht tegen Michael Jackson werd dinsdag anoniem ingediend bij de rechtbank van Los Angeles.

Seksueel misbruik

Het slachtoffer betreft een vrouw die naar eigen zeggen in de periode tussen 1986 en 1989 seksueel is misbruikt. De vrouw was destijds tussen de 12 en 15 jaar oud.

Schadevergoeding

Het slachtoffer eist een aanzienlijke schadevergoeding uit de erfenis van de overleden popster. Howard Weitzman, de advocaat van de familie Jackson, vindt de aanklacht “absolute onzin“. Volgens Wietzman heeft de aanklager het hele verhaal verzonnen en is de vrouw alleen uit op geld.

Kassa!

Opvallend detail:  Enkele weken geleden werd bekend dat Jacksons naam bovenaan de lijst met best verdienende overleden zangers staat. Wanneer de aanklacht door de rechtbank wordt behandeld is nog onduidelijk.

Verdacht

Michael Jackson bezocht zijn landgoed “Neverland” regelmatig met (jonge) fans. In 2005 werd hij verdacht van kindermisbruik. Toen de politie vervolgens invallen deed stopte de zanger met het bezoeken van Neverland.

Hartstilstand

De beschuldigingen vielen de popster naar eigen zeggen enorm zwaar. Vier jaar later (in 2009) stierf de wereldberoemde zanger aan een hartstilstand door een overdosis medicijnen.

Bron: The Wrap

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Michael Jackson Nieuws · Nieuws · Roddels