Michael Jacksons Neverland staat te koop

Geschreven door op 21 april 2016 om 11:05
Halloween -songs - Fotocredits: CelebrityABC - Flickr (CC BY-SA 2.0)

Goed nieuws voor alle die-hard (en stinkend rijke) Michael Jackson fans. Neverland, het landgoed van de overleden popster Michael Jackson staat alweer een jaartje te koop. Je kunt het optrekje kopen voor 100 miljoen dollar (91 miljoen euro).

Michael Jacksons Neverland Ranch

Michael Jacksons Neverland Ranch werd aangekocht in 1988. De King of Pop vernoemde zijn landgoed naar het fantasie-eiland uit het verhaal Peter Pan. Op dit eiland worden kinderen nooit groot.

Op het prachtige landgoed van ruim 100 hectare groot bouwde hij onder andere een pretpark en een dierenpark. Deze zijn inmiddels van het terrein verwijderd.

Treinstation en Bioscoop

Het treinstation en de bioscoop staan nog wel op het terrein van Michael Jacksons Neverland. Ook is er een groot gastenverblijf aanwezig met bijbehorend personeelsverblijf. Verder staat er een groot woonhuis met zes slaapkamers.

Michael Jackson

Michael Jackson bezocht zijn landgoed regelmatig met (jonge) fans. In 2005 werd hij verdacht van kindermisbruik. Toen de politie vervolgens invallen deed stopte de zanger met het bezoeken van Neverland.

Hartstilstand

De beschuldigingen vielen de popster naar eigen zeggen enorm zwaar. Vier jaar later (in 2009) stierf de wereldberoemde zanger aan een hartstilstand door een overdosis medicijnen.

Andere naam

De investeerder (Randall Bell) die het landgoed kocht heeft de naam veranderd in Sycamore Valley Ranch. De reden hiervoor is volgens hem dat het terrein geassocieerd wordt met kindermisbruik. Volgens Bell zal het niet eenvoudig worden om het voormalig Neverland voor 100 miljoen dollar te verkopen. Misschien gaat Lady Gaga er wel met Neverland vandoor.

Michael Jackson was gelukkig op Neverland Ranch

Michael Jackson was een van de meest excentrieke beroemdheden van zijn tijd. De King of Pop was steenrijk, maar ook enorm ongelukkig. In zijn jeugd heeft de zanger weinig ruimte gehad om kind te zijn. Misschien is dit de reden waarom hij permanent in een soort kinderlijke staat leek te verkeren.

Michael Jacksons Neverland Ranch was zijn favoriete toevluchtsoord. In interviews heeft de zanger vaak aangegeven dat hij hier pas echt gelukkig was.

Hier kon de popster namelijk ongestoord in bomen klimmen, rennen en waterballon gevechten houden. Allemaal zonder afkeurende blikken en zonder gestoord te worden door de paparazzi. Ook schreef de King of Pop veel van zijn liedjes op het mythische landgoed.

Michael Jacksons Neverland Video

Ben je benieuwd naar de voormalige Neverland Ranch van Michael Jackson? Bekijk dan hier een oude video van een dag op de Neverland Ranch.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Michael Jackson Nieuws · Nieuws · Roddels