Madonna: “Michael Jackson tot nog toe onschuldig”

Geschreven door op 8 mei 2019 om 17:07
Erger jij je ook zo aan die kapotgedraaide nummers op de radio? Dit overkomt zelfs de allergrootste artiesten. Zij kunnen hun eigen hits niet meer kunnen aanhoren. Dit is een lijst met artiesten die hun eigen hits haten., Madonna - Fotocredits: Pascal Mannaerts - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Madonna heeft voor het eerst gereageerd op de beschuldigingen van kindermisbruik aan het adres van Michael Jackson. De popster deed dit in een interview met het tijdschrift Vogue.

Madonna laat zich uit over Michael Jackson

Madonna heeft zich voor het eerst uitgelaten over de misbruikbeschuldigingen rondom Michael Jackson. In een reeds te verschijnen interview met Vogue gaat het popidool uitgebreid in op de ophef omtrent de King Of Pop. Een deel van het gesprek werd op dinsdag 7 mei 2019 gepubliceerd door The Independent. Hierin spreekt de zangeres zich uit tegen de ‘lynchpartij’ die de documentaire ‘Leaving Neverland’ volgens haar heeft veroorzaakt.

Reactie Madonna

“Mensen zijn onschuldig tot het tegendeel bewezen is”, aldus Madonna, die Jackson in 1991 vergezelde naar de uitreiking van de Oscars. “Ik ben wel duizend keer vals beschuldigd, dus mijn antwoord als mensen zulke dingen over anderen vertellen, is: ‘kun je het bewijzen?'”

Ook werd de ster ondervraagd over het bewijs dat Wade Robson en James Safechuck aanvoeren in ‘Leaving Neverland’. De artieste heeft de film vooralsnog niet gezien en geeft aan haar oordeel te baseren op gezond verstand. “Ik denk dat mensen in een docu terugblikken op waargebeurde verhalen, maar natuurlijk kunnen mensen ook liegen.” 

‘Leaving Neverland’

De veelbesproken documentaire vertelt het verhaal van Robson en Safechuck. Deze twee mannen beweren in hun jeugd seksueel misbruikt te zijn door Michael Jackson op de Neverland Ranch. De zanger nodigde hier vaker kinderen uit. De familie van de inmiddels overleden wereldster probeerde de komst van de film tegen te houden, zonder succes. De rechten zijn aan landen wereldwijd verkocht. Ook in Nederland is de vier uur durende documentaire op vrijdag 8 maart 2019 uitgezonden op NPO 3.

 

Bron: The Independent

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.