Live Report: Singer-songwriter Lucas Hamming ‘will never let you down’

Geschreven door op 15 december 2017 om 14:07

Lucas Hamming en zijn bandleden sloten de tour van het nieuwe album ‘Luck is for Suckers’, op 13 december in Paradiso af. Artiesten Nieuws was erbij!

Lucas Hamming in Paradiso 

Ter promotie van Hamming’s nieuwste studioalbum ‘Luck is for Suckers‘, dat in maart dit jaar is uitgebracht, ging Lucas Hamming met zijn bandleden op tournee. De tour sloot hij af op woensdag 13 december in de Paradiso in Amsterdam.

Het nieuwe werk van de zanger is de nakomer van het debuutalbum ‘Ham‘, wat in oktober 2015 uitkwam.

Jasper Erkens

Opener van de avond is de Vlaamse singer-songwriter Jasper Erkens. Bij opkomst neemt hij een mager applausje in ontvangst van de, nogal, lege zaal. Zonder veel contact te maken met het publiek werkt Jasper zijn setlist af. Niemand lijkt zijn muziek te kennen en maar enkelen knikken zachtjes mee op het strakke, ritmische gitaargeluid en prettig hese stemgeluid dat de zanger produceert.

In een aantal nummers voegt hij met zijn voet op een effectpedaal een drumbeat toe of laat een beatbox in een loop rondgaan. Hoewel technisch goed uitgevoerd, zijn de nummers moeilijk van elkaar te onderscheiden. Er wordt niet meegezongen wordt er niet en als hij zijn optreden afsluit, lijkt het publiek niet erg onder de indruk. Opgewarmd zijn de Lucas Hamming fans duidelijk niet, die taak blijft liggen voor de hoofdact.

Hoofdact Lucas Hamming

Die hoofdact heeft de zaal van Paradiso niet uit kunnen verkopen: de balkons zijn helemaal leeg. Gelukkig is de grond inmiddels wel goed gevuld. Onder begeleiding van een soort tango-muziek en rode lichten komen Lucas Hamming en zijn bandleden Kas, Thomas, Stijn en Jelte op. Er klinkt hard gejuich vanuit de zaal en de jongens nemen dit enthousiast in ontvangst. De energie straalt meteen van het podium af en de zaal lijkt daardoor al een beetje te ontdooien.

Reis door nummers

De band neemt je mee op reis door de rest van de nummers. En op die reis lijkt het publiek zich prima te vermaken. Met energieke uitspraken als “Paradiso, welkom, mijn naam is Lucas Fucking Hamming!” gooit hij zijn enthousiasme naar het publiek, die het opvangt en de rest van de avond vasthoudt. Bij ‘Competing Contents klimmen een aantal mensen op elkaars schouders en ook nummers als ‘Mojo Mischief en ‘Fake Love Hypocrisy doen het goed.

De nodige, strakke gitaar- en drumsolo’s worden op het publiek afgevuurd en terecht beantwoord met applaus en gejuich. Voorprogramma Jasper Erkens betreedt ook nog even het podium voor een duetversie van het nummer ‘Make Me Care dat hij samen met Lucas schreef.

Emotionele noot

Ook de nodige covers worden door de band de speakers uit geblazen. Met het in een Facebook-poll verkozen ‘Kiwi’ van Harry Styles zijn de vele aanwezige tienermeisjes dolgelukkig. Daarnaast kan een cover van een van de inspiratiebronnen van Lucas niet uitblijven: ‘I Bet You Look Good On The Dance Floor van de Arctic Monkeys speelt de band met alle liefde.

De emotionele noot van de avond komt bij het nummer ‘Don’t You Go. Lucas schreef dit nummer voor zijn overleden tante, maar draagt het vanavond op aan de ouders van een voor de trein gesprongen jongen. Vanavond niet zoals altijd op de gitaar: Lucas besluit achter het keyboard te kruipen. De zaal is vanaf het begin tot het eind stil en de kracht van dit nummer is wederom bewezen.

De setlist is lang en dat zorgt voor een wat haastige indruk. De nummers volgen elkaar snel op en lopen regelmatig in elkaar over. Tussendoor is er gelukkig wel tijd voor contact met het publiek. De nodige ‘ta-da-da’s’ en meeklap-momenten houden het publiek actief.

Volwassen band

Dit is werkelijk geweldig, een eer om te mogen doen met mijn mannen” roept Lucas. Vorig jaar hadden ze die eer ook al. Een verschil is echter duidelijk te merken. De band lijkt professioneler en volwassener geworden in de tussentijd. Het optreden zit strak in elkaar en het plezier spat de hele avond van het podium af. Maar dan zonder ballonnen, crowdsurfen en emotionele toon van vorig jaar.

Een echt spectaculaire show is het niet, maar dat hebben ze inmiddels ook niet meer nodig. Ze bewijzen een volwaardige, volwassen band te zijn. Zowel onafhankelijk als samen zijn deze jongens hele goede muzikanten die zorgen voor een avond waar je met een glimlach op terug kijkt. Zoals Lucas zelf zegt:

“ Mijn naam is Lucas Fucking Hamming and I will never let you down!”

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Sabien Froger en ik ben 20 jaar oud. Ik ben eerstejaars student Journalistiek in Tilburg, gek op schrijven en alles wat met muziek te maken heeft.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Joshua Radin en William Fitzsimmons naar Paradiso Joshua Radin en William Fitzsimmons komen naar Nederland! Op zondag 14 oktober staan de Amerikaanse muzikanten voor een spetterende show in Paradiso, ...
Lucas Hamming en POLK geven workshop ‘singing-songwriting’ POLK presenteerde op donderdag 12 april haar geluidsboxen en deed dit met niemand minder dan Lucas Hamming! De Nederlandse singer-songwriter gaf het a...
Report: Rob Klerkx & The Secret niet te stoppen in Paradiso Rob Klerkx & The Secret stond op 16 april in Amsterdam. De muzikanten waren niet van het podium af te slaan in de volle bovenzaal van Paradiso! Ar...
Naaz in oktober voor optreden naar Paradiso Amsterdam Multi-talent Naaz keert dit najaar terug naar Amsterdam. De jonge zangeres, songwriter en producer staat in oktober op het podium van de Grote Zaal va...
Jonathan Wilson met show naar Melkweg in Amsterdam Jonathan Wilson komt voor nog een show naar Amsterdam! Zijn vorige show was dusdanig een succes, dat er een nieuw optreden in de Melkweg gaat komen.  ...
Pete Murray voor concertreeks naar Nederlandse poppodia Pete Murray komt naar Nederland! Aankomende winter staat de Australische singer-songwriter op de planken van De Oosterpoort te Groningen en in Paradis...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu