Stemweek voor zestiende editie Radio 2 Top 2000 gestart

Geschreven door op 21 november 2014 om 15:44
Top 2000 - Foto: Vysotsky (Wikimedia Commons)

De stemronde voor de zestiende editie van de jaarlijkse Top 2000 van Radio 2 is vandaag van start gegaan. Een hele week lang kan er gestemd worden.

De stemweek duurt tot en met vrijdag 28 november. Gedurende deze tijd kunnen luisteraars op hun favoriete nummers stemmen via deze website. Ook de presentatoren van Radio 2 waren erbij toen het startschot gegeven werd. Dat waren Sander de Heer, Jan Willem Roodbeen, Gijs Staverman, Jasper de Vries, Wouter van der Goes,  Marc Adriane, Bert Haandrikman en Hans Schiffers.

Tijd voor een nieuwe nummer één?

Vorig jaar stond Queen’s Bohemian Rapsody bovenaan de Top 2000, die elk jaar vanaf eerste kerstdag tot aan oudejaarsdag uitgezonden wordt. Het was de dertiende keer in vijtien edities dat Bohemian Rapsody de hoogste plek toegewezen kreeg. De andere twee nummer 1-hits in de Top 2000-geschiedenis waren Avond (2005), van Boudewijn de Groot en Hotel California (2010) van The Eagles.

Het is echter nog maar de vraag of Queen dit jaar wéér op nummer 1 komt te staan. Nu.nl meldt dat volgens een onderzoek 47% van de Nederlandse een nieuwe lijstaanvoerder van de Top 2000 wil. Mocht Queen zijn plek moeten afstaan, dan is de kans groot dat The Eagles voor de tweede maal in de geschiedenis weer bovenaan de Top 2000 staat.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Top 2000 Nieuws