Maakt Ronald Molendijk ‘vrouwonvriendelijke’ opmerkingen?

Geschreven door op 27 december 2018 om 14:45
Ronald Molendijk, Davina Michelle - Auteur: Vysotsky - Bron: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

In de uitzending van RTL Boulevard op dinsdag 25 december 2018 doet dj Ronald Molendijk een aantal uitspraken over vrouwelijke artiesten in de muziekbranche. 

Ronald Molendijk doet uitspraak over de Top 2000

Ronald Molendijk, dj en voormalig jurylid van het televisieprogramma Idols, heeft op eerste kerstdag een aantal opmerkelijke uitspraken gedaan in de studio van RTL Boulevard. Hij gaat in op het lage aantal vrouwelijke artiesten in de legendarische Top 2000. Volgens de dj zouden vrouwen minder goede muziek maken dan mannen en dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Molendijk zegt onder meer het volgende:

”Vrouwen maken gewoon minder snel goede muziek en er zijn ook minder vrouwen in de muziekbranche werkzaam. Mannen zijn per definitie ook meer ‘senang’ in de studio en je moet gewoon een hele lange adem hebben om succesvol te zijn in de muziek.”

BN’ers op Sociale Media

Verschillende BN’ers doen een uitspraak over deze kwestie op sociale media. Zo plaatst singer-songwriter Tim Knol het volgende:

De Haarlemse zangeres Lakshmi zet zelfs openlijk een brief op Instagram, waarin ze onder meer zegt hoe hard zij moet werken om haar carrière op te bouwen:

Reactie Molendijk

Inmiddels heeft de dj gereageerd op alle commotie. In een interview met het AD vertelt hij dat zijn mening is voortgekomen uit de statistieken van de muzieklijst en een excuus vindt Ronald dan ook zeker niet nodig:

”Nee hoor, ik neem niks terug. De uiterst succesvolle Glennis Grace vertelde het onlangs ook al. Ze zei in een interview dat ze best wat meer vrouwelijke concurrentie zou willen in Nederland en dat ze vooral wordt omringd door mannen. Dat strookt exact met mijn conclusies. Op de één of andere manier zijn er verschrikkelijk weinig vrouwen actief in de muziekbranche. Waarom?  Dat weet ik ook niet precies. En andermaal: ik heb echt niks tegen vrouwen. Integendeel.”

Lees het volledige interview hier.

Live gesprek

Op donderdagavond 27 december 2018 gaan Ronald en Lakshmi met elkaar in gesprek over het fragment. Dit is vanaf 18:35 uur te zien op RTL 4.

 

Bron: lindanieuws.nl, ad.nl, rtlboulevard.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Sabine van Doornspeek, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.