Wat is er van de Idols winnaars terecht gekomen?

Geschreven door op 10 maart 2020 om 11:29
Jamai Loman (cropped) - Bron: WikiMedia Commons - Fotocredits: Wences - (CC BY-SA 3.0)

Idols is een talentenprogramma dat opzoek gaat naar het nieuwste idool van Nederland. Wat is er na zes seizoenen over van de winnaars?

Talentenjacht Idols

Idols is de Nederlandse versie van het Britse programma Pop Idol. In 2002 werd het eerste seizoen uitgezonden, gevold door vijf volgende seizoenen. Wat is er van alle winnaars terechtgekomen? Zijn ze geflopt en hoor je niemand er meer over, of hebben de idolen het succes van het programma gebruikt om verder aan hun carrière te bouwen?

Winnaars

Seizoen 1, 2002-2003, winnaar: Jamai Loman.

Het was gisteren exact zeventien jaar geleden dat het idool er, op 9 maart 2003, met de winst vandoor ging. Jamai heeft sinds zijn deelname aan het programma goed aan zijn carrière gewerkt. Inmiddels doet Loman meer dan zingen. Zo is hij onder andere presentator en musicalster.

Seizoen 2, 2003-2004, winnaar: Boris Titulaer.

Boris is de winnaar van het tweede seizoen. In 2016 is de zanger door de rechtbank van Den Haag voor failliet verklaard. Het was een moeilijke periode, maar het gaat inmiddels weer beter met de artiest.

Seizoen 3, 2005-2006, winnares Raffaëla Paton.

De eerste vrouwelijke winnares van de talentenjacht. Van talentenjachten had de zangeres na het winnen van Idols nog geen genoeg. In 2012 deed Raffaëla mee aan het eerste seizoen van The Voice Of Holland, maar strandde in de zesde liveshow. Tussen 2008 en 2010 zong de artieste in de meidengroep Monroe.

Seizoen 4, 2007-2008, winnares Nikki Kerkhof.

Nikki scoorde tijdens haar deelname aan Idols een hit met poplied ‘Hello World‘. Nadat de zangeres de winst op zak had ging zij meer de rockkant op. In 2009 werd Nikki aan haar stembanden geopereerd. Sinds de operatie krabbelde Nikki langzaam weer omhoog en maakt zij inmiddels nieuwe muziek.

Seizoen 5, 2016, winnares Nina de Hartog.

Nina bracht na de winst van de talentenjacht het nummer ‘Lights go out‘ uit. Dit flopte enorm en haalde de hitlijsten niet. Bij een tweede poging met het nummer ‘Bodies in the Sun‘ lukte het de zangeres wederom niet om de hitlijsten binnen te dringen. In 2017 beëindigden Nina en platenlabel Cloud 9 Music de samenwerking en heeft de artieste haar carrière ingeruild voor een tweejarige bijbelstudie in Rotterdam.

Seizoen 6, 2017, winnares Julia van Helvoirt.

Julia heeft een passie voor Nederlandse volksmuziek. Na haar deelname was de zangeres ook te zien bij het programma ‘House Of Talent’. Sinds haar deelname aan Idols is Julia nog steeds bezig met het maken van nieuwe muziek, wat zij onder andere ook op haar Youtube-kanaal uploadt.

 

Bron: AD, Youtube, RTL Boulevard

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Nieuws