De schepper van acid house-muziek is overleden

Geschreven door op 7 juli 2015 om 13:52
DJ Jazzy Jeff, artificial intelligence, DJ Mixer muziek house mengpaneel electronische muziek - CC0 Public Domain, charanjit singh

Charanjit Singh, een grondlegger van acid house-muziek, is op 75-jarige leeftijd overleden. Hij kreeg in 2002 pas succes toen zijn plaat herontdekt werd.

Singh de muzikant

Charanjit Singh werd in 1940 geboren. Hij was een muzikant uit Mumbai, India, en trad vaak op als gitarist met synthesizers. Singh is 75 jaar geworden.

Acid house-muziek

Synthesizing: Ten Ragas to a Disco Beat’ is een album van Singh dat opgenomen is in 1982. Het bevat originele elektronische disco composities maar bleek een commerciële mislukking te zijn op het moment van de release. In 2002 werd het herontdekt en in het begin van 2010 werd de gelijkenis met muziek uit de acid house genre van de late jaren 1980 gezien. Sindsdien roepen commentatoren in de muziekscene dat Singh een van de scheppers van de muziekstijl is.

YouTube player

Hij gebruikte ook dezelfde drumstijl en synthesizers voor zijn experimentele elektronische calypso plaat, ‘Experiments in Calypso’.

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Charanjit Singh Nieuws · Nieuws