Tien onverwachte samenwerkingen op een rijtje

Geschreven door op 19 oktober 2017 om 17:36
Linkin Park - Foto publiek domein (Ludmila Joaquina Valentina Buyo Flickr)

Hoewel er tegenwoordig steeds meer verandering in komt, blijven artiesten toch vaak in hun eigen creatieve hoek. Daarom zijn deze 10 samenwerkingen extra verrassend!

Enrique Iglesias en Whitney Houston

Deze samenwerking zag natuurlijk niemand aan komen! De latin zanger en pop/soul zangeres kenden elkaar nog niet eens toen ze het nummer voor het eerst opnamen. Whitney deed dit in een studio in Duitsland, terwijl Enrique het helemaal in Los Angeles opnam!

Oorspronkelijk was het een langzame ballad. Toen het nummer nog een keer opgenomen werd, als mid-tempo versie, ontmoetten de twee elkaar in de studio. ‘Could I Have This Kiss Forever‘ werd een nummer 1-hit in Nederland.

YouTube player

Linkin Park en Jay-Z

Linkin Park en Jay-Z voegden hun nummers samen en maakten daarmee een legendarische combinatie. ‘Numb‘, de track van de fenomenale band, en ‘Encore‘ van hiphop-grootheid Jay-Z maakten een onwaarschijnlijke samenwerking, die tot een nummer 1-hit leidde .

Linkin Park’s frontman Chester Bennington overleed op 20 juli 2017. Jay-Z performde de track twee maanden later bij de Britse radiozender BBC Radio1.

YouTube player

Shawn Mendes en A$ap Rocky

Popster Shawn Mendes en rap icoon A$ap Rocky waren beiden uitgenodigd voor een fotoshoot voor Forbes magazine. De twee kwamen elkaar voor de shoot tegen en van het één kwam het ander. Hun ontmoeting resulteerde in een cover van Justin Bieber’s track ‘Hold Tight‘.

Deze samenwerking was natuurlijk geen officiële release, maar wie weet wat er in de toekomst gebeurt!

YouTube player

Run-DMC en Aerosmith

Run-DMC en Aerosmith lieten met ‘Walk This Way’ zien dat rock en hiphop meer met elkaar te maken hebben dan vaak gedacht wordt. Het is natuurlijk beiden rebellenmuziek en misschien is dat de reden dat deze samenwerking zo goed werkt. Beluister hieronder het nummer:

YouTube player

Rihanna, Kanye West en Paul McCartney

Rihanna en Kanye West werken enorm veel samen. Het was dan ook natuurlijk geen shock dat de twee samen op deze single staan. Wat echter niemand verwachtte, was dat Paul McCartney ook een bijdrage aan Rihanna’s achtste studioalbum zou leveren. En wat een bijdrage! ‘FourFiveSeconds‘ werd een enorme hit.

Luister hieronder naar de monsterhit van het trio:

YouTube player

Akon en Ali-B & Yes-R

Toen in 2005 bekend werd dat Akon en Ali B hun krachten zouden bundelen, wist niemand wat de uitkomst zou zijn. Akon scoorde eerder een wereldwijde hit metLonely. Later werd ook bekend dat Ali’s neefje Yes-R een bijdrage aan de track zou leveren.

De Senegalese artiest remixte samen met Ali en Yes-R zijn nummer ‘Ghetto‘ en het werd een top 3 hit in Nederland.

YouTube player

Five en Queen

De single ‘We Will Rock You‘ werd geschreven door Queen’s gitarist Brian May. Drieëntwintig jaar na de originele release bracht de Britse band het nummer opnieuw uit, in samenwerking met de boyband Five. De samenwerking belandde op nummer 1 in de Engelse hitlijsten.

YouTube player

Eminem en Elton John

Eminem werd, voor deze opmerkelijke samenwerking plaatsvond, beschuldigd van het maken van homofobe opmerkingen in zijn nummers. Daarom was het extra verrassend en vooral erg mooi dat deze twee samen bij de Grammy’s in 2001 optraden:

YouTube player

Alicia keys en Jack White

Jack White maakte in 2016 deel uit van een onwaarschijnlijke samenwerking, toen hij een bijdrage aan Beyonce’s album ‘Lemonade’ leverde. Dit deed hij eerder ook met Alicia Keys! Zij bundelden hun krachten om te werken aan de titelsong voor de James Bond film ‘Quantom Of Solace‘. Het nummer ‘Another Way To Die‘ kwam in 2008 uit.

De verschillende stijlen van de twee legendarische artiesten zorgden voor een prachtige samenwerking:

YouTube player

Bron: YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.