Live Report: Orden Ogan zorgt voor een spectaculaire avond in Doornroosje

Geschreven door op 19 oktober 2017 om 16:34
Orden Ogan - Fotocredits: S. Bollman - Bron: Wikimedia Commons

Dinsdagavond 17 oktober stond Orden Ogan, samen met twee support acts, in Doornroosje. Artiestennieuws was erbij en deed verslag!

Orden Ogan in Doornroosje, Nijmegen

Eerder maakten de mannen bekend de ‘Gunmen Tour’ naar Nederland te brengen. Op dinsdag 17 oktober is het dan eindelijk eindelijk zo ver en staat Orden Ogan in de Nijmeegse Doornroosje. En de band komt niet alleen; Unleash the Archers en Rhapsody of Fire vergezelt de Duitse metalband op deze tour. De Gunmen Tour ontleent haar naam aan het laatste album van de band Orden Ogan, “ Gunmen”.

Support act; Unleash the Archers

De eerste band die het podium betreedt is de Canadese formatie Unleash the Archers. De band geniet redelijk wat bekendheid in Canada en de Verenigde Staten. In Europa beginnen de mannen nu aardig naam te maken, zeker na het uitkomen van hun laatste album “Apex”.

De Canadese metalband is erg energiek. Met nummers als “ Tonight We Ride”, “Test Your Metal” , “Cleanse  the Bloodlines” en “The Matriarch” winnen de bandleden snel het publiek voor zich. Het is een dynamische set en de band weet zodoende optimaal gebruik te maken van het podium. Het is een prima optreden waarin Unleash the Archers laat zien over bijzondere muzikale talenten te beschikken.

Wat vooral opvalt, is het bijzondere stemgeluid van zangeres Brittney Slayes. Denk daarbij aan prachtige uithalen die de nummers nog meer inhoud geven. De band verdient straks een groter podium. Want in de nu beschikbare 35 minuten hebben ze laten zien klaar te zijn voor het grotere werk.

Support act; Rhapsody of fire

De uit Italië afkomstige formatie bracht onlangs het album ‘Legendary Years’ uit. Dit album is overigens geproduceerd door Sebastian(Seeb)Levermann, de frontman van Ordan Ogan.

Rhapsody of fire werd in 1993 opgericht onder de naam Thundercross, welke in 1995 in Rhapsody of Fire werd gewijzigd. De band heeft door de jaren heen ook de nodige personele wijzigingen ondergaan. Zo zijn drummer Manu Lotter en zanger Giacomo Voli nieuw in deze band.

Van de drie bands die deze avond optreden, is de Italiaanse formatie de meest traditionele; Zij brengen echt traditionele powermetal.  De muziek heeft vaak wat middeleeuwse trekjes en ook de teksten gaan vaak richting het sprookjesachtige maar daarom niet minder mooi.

Het verveelt nooit want er zit meer dan voldoende afwisseling in de nummers. Muzikaal zit het prima in elkaar en de nieuwe zanger Giacomo Voli is duidelijk een aanwinst voor de band.

Het publiek lijkt ook meer dan tevreden over het optreden van de band. Veel zijn er zelfs speciaal voor naar Doornroosje gekomen.

Orden Ogan zorgt voor een spectaculaire show

Om iets over half tien is het dan eindelijk de beurt aan het hoofdprogramma voor deze avond. Volgens kenners is het laatste album “Gunmen” ook direct het beste album. De verwachtingen voor de show zijn dus hoog gespannen.

Vanaf het begin gaat Orden Ogan er vol in. Het publiek neemt het enthousiasme direct over, en terecht!

De zang, van zowel frontman Seeb als beide andere gitaristen, is voortreffelijk maar toch valt vooral het muzikale deel op. Prachtige rifs overheersen en maken het tot een geweldige voorstelling. Wat een tempo zit er in deze band. Het is begrijpelijk waarom de uit Duitsland afkomstige power metalband door velen als een van Europa’s meest vooraanstaande wordt gezien.

‘Performer first class’

Een aardige mix aan nummers komt voorbij. En natuurlijk een aantal daarvan zijn afkomstig van hun laatste album. Het gemak en de souplesse waarmee de nummers gebracht worden maken het een professionele show. Frontman Seeb is een performer first class die het publiek feilloos voor zich weet te winnen.

Na nog een toegift zit rond de klok van elf het er weer op.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.