Cultuursector start online demonstratie ‘Cultuur in actie!’

Geschreven door op 25 mei 2020 om 14:19
Cultuursector, Demonstratie - Fotocredits: dmncwndrlch - Bron: Pixaby

Wegens de coronamaatregelen zit demonstreren op het Malieveld er nog even niet in. De cultuursector start daarom een online actie.

Cultuursector start demonstratie ‘Cultuur in actie!’

Door de coronacrisis zijn vele sectoren getroffen door de genomen maatregelen. Het kabinet steunt hen met een financiële bijdrage zodat zij het hoofd boven water kunnen houden en zij de coronatijd door komen. De financiële steun is echter niet voldoende voor de cultuursector. Daarom komt de sector in actie.

Vanaf komende vrijdag voert de cultuursector actie. Niet door middel van een protest op het Malieveld, maar door online te demonstreren. Zij proberen hierdoor de aandacht van de staat te trekken om zo meer financiële steun voor de sector te ontvangen. Artiesten, cabaretiers, podiumbouwers, organisatoren, cateraars en meer komen vertellen wat hun werk is, wat hun werk zo mooi maakt en vooral waarom hun vak zo belangrijk is.

‘Digitaal Malieveld’

Wegens de coronamaatregelen is het niet toegestaan om in grote groepen samen te komen. Via de website wordt er door middel van een teller bijgehouden hoeveel mensen zich aansluiten bij de actie op het ‘online Malieveld’.

Het project wordt gedurende de hele week gepresenteerd door 21 verschillende Nederlanders binnen de sector. Onder meer Paul de Leeuw, Daphne Bunskoek, Twan Huys, Irene Moors, Richard Groenendijk, Clairy Polak, Jörgen Raymann, Hanneke Groenteman en Marlijn Weerdenburg werken mee. Daarnaast laten artiesten als Claudia de Breij, Diederik Ebbinge, Dominic Seldis, Mylou Frencken, Bastiaan Ragas, Huub Stapel, Joost Spijkers en Angela Schijf hun stem horen.

‘Cultuur in actie!’ vindt plaats in DeFabrique in Utrecht en is vanaf vrijdag 30 mei 2020 tot en met vrijdag 5 juni 2020 live te volgen via de livestream op www.cultuurinactie.nl.

 

Bron: Telegraaf, www.cultuurinactie.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

 • Prima initiatief. Gelukkig is de onmisbare culturele sector solidair en creatief

  Hans Vegter 25 mei, 2020 18:30 Beantwoorden
 • Onderwijs, zorg, politie was al het kind van de rekening vóór de coronatoestanden en natuurlijk was cultuur ook niet de moeite waard om er echt hart voor te hebben.
  Dat heeft al veel kapot gemaakt.
  Nu dreigt weer hetzelfde te gebeuren.
  Ik steun jullie in gedachten. Hou vol en veel succes! Jacques 86 jaar.

  Jac. Ruijgers 2 juni, 2020 20:01 Beantwoorden
 • de belangrijkheid van cultuur word veel te veel onderschat en ik vind dat den haag meer over de brug moet komen om de cultuur te steunen!

  A.W. en L de Boer 3 juni, 2020 11:53 Beantwoorden
 • zzp-musici krijgen een zo minimale tegemoetkoming dat er nauwelijks van te leven valt…
  terwijl hun bijdrage aan het concertleven onmisbaar is

  Leonard Schenck 5 juni, 2020 14:59 Beantwoorden
 • Geweldige actie.

  Ellen van den Bosch 5 juni, 2020 19:29 Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws