Steeds minder popconcerten in Nederland

Geschreven door op 19 september 2012 om 16:57
Telefoons concerten - Credits: James Cridland, Flickr (CC BY 2.0)

Er worden steeds minder concerten gehouden in Nederland. Dat is de conclusie van de pas uitgekomen publicatie ‘Poppodia in cijfers 2011’ die door Ongekend Talent is samengesteld.

Het wordt steeds moeilijker voor poppodia om zich in deze financieel moeilijke tijden staande te houden in Nederland. Dat blijkt onder meer uit de programmering: Waar in 2009 nog door ieder poppodium gemiddeld 110 popconcerten en 62 clubavonden per jaar werd gehouden, is dit aantal in 2011 al teruggezakt naar 93 en 51.

De oorzaak daarvan is simpel volgens de onderzoekers: Omdat mensen minder snel kaartjes kopen, worden er meer grote namen geprogrammeerd die toch wel uitverkocht raken. Dit zorgt er echter wel voor dat talentvolle bandjes minder de kans krijgen om te spelen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de ticketprijzen sterk stijgen. Zo was een kaartje in de 2e helft van 2011 gemiddeld 16% duurder dan in 2010.

Hieronder zie je nog een video van Coldplay, wat ons betreft een van de beste live-optredens in Nederland dit jaar. Wat vind jij het beste optreden van 2012 in Nederland?

Coldplay – Fix You (Live @ Malieveld, Den Haag)

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws