Akon investeert één miljard dollar in Afrika

Geschreven door op 28 december 2016 om 16:17
Akon - Credits: U.S. Embassy Nairobi - Foto: Wikimedia commons

Akon heeft samen met Chinese investeerders ruim één miljard dollar geïnvesteerd in zijn project Akon Lighting Africa. Het geld wordt gebruikt voor elektriciteit, stromend water en infrastructuur in Afrika.

Akon Lighting Africa

Akon richt zich al een langere tijd op het helpen van mensen met zijn stichting Akon Lighting Africa. Met zijn project heeft hij nu al ruim zestien miljoen mensen voorzien van elektriciteit.

De zanger richtte eerder ook al de Solar Academy op. Dit is een onderzoekscentrum dat ervoor moet zorgen dat ruim 600 miljoen Afrikanen worden voorzien van zonne-energie. Naar eigen zeggen is hij geïnspireerd door zijn grootouders die zonder elektriciteit leven in Senegal.

Leven omgegooid

De zanger heeft zijn leven drastisch omgegooid. In een interview vertelde hij dat hij voorheen zijn geld uitgaf aan juwelen en dure auto’s. Maar tegenwoordig investeert hij dit liever in het helpen van mensen. Ook met muziek is de zanger niet zo heel veel meer bezig. Zijn laatste album Freedom kwam acht jaar geleden uit.

Tegenwoordig lijkt de zanger dan ook meer bezig te zijn met het helpen van mensen dan met het maken van een nieuw album. Goed bezig!

Bron: Akon Lighting Africa

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Akon Nieuws · Artiesten · Nieuws