11 hits die de Oscar voor beste originele nummer binnensleepten

Geschreven door op 6 maart 2018 om 17:26
Elton John - Fotocredits Richard Mushet (Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0)

Afgelopen weekend zijn de Oscars weer uitgereikt. Wist je dat ook liedjes deze prestigieuze filmprijs kunnen winnen? Artiesten Nieuws maakte een selectie van elf bekende songs die door de jaren heen een Academy Award voor beste originele nummer hebben gewonnen. 

Oscar-winnende liedjes

Muziek kan net zo belangrijk voor films zijn als goede acteurs. Daarom reikt de Academy of Motion Picture Arts and Sciences elk jaar onder andere een Oscar voor beste originele nummer uit. Dit jaar gingen songwriters Robert Lopez en Kristen Anderson-Lopez er met de prestigieuze filmprijs vandoor, voor hun nummer ‘Remember Me (Ernesto de la Cruz)‘ uit de film ‘Coco’.

Misschien klinkt dit nummer je niet zo bekend in de oren, maar de elf Oscar winnende hits die Artiesten Nieuws in willekeurige volgorde voor je op een rijtje zette zing je vast zo mee!

Adele – Skyfall (2012)

Adele schreef de meeslepende track samen met Paul Epworth voor de James Bond-film Skyfall’. Naar verluidt kostte het de zangeres welgeteld tien minuten om de vocalen van de track op te nemen.

YouTube player

Bruce Springsteen – Streets of Philadelphia (1993)

The Boss‘ schreef het Oscar-winnende nummer voor de aangrijpende film ‘Philadelphia‘. Acteur Tom Hanks speelde hierin een man met AIDS en sleepte voor zijn performance de Oscar voor beste acteur binnen.

YouTube player

Irene Cara – Fame (1980)

“Remember my name!” Irine Cara nam de zang van het nummer, geschreven door Michael Gore en Dean Pitchford, voor haar rekening.  Fame is afkomstig uit de gelijknamige film.

YouTube player

Idina Menzel/Demi Lovato – Let It Go (2013)

Wie kan de gigantische blunder van John Travolta tijdens de Oscaruitreiking in 2014 vergeten? De acteur zorgde voor een hilarisch moment toen hij ‘Let It Go‘-zangeres Idina Menzel verkeerd aankondigde als Adele Dazeem.

Songwriterduo Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez hebben inmiddels twee Oscars in de kast staan. Eerst wonnen ze een Oscar voor het nummer uit Disney-film ‘Frozen en dit jaar sleepten zij dezelfde prijs voor het lied ‘Remember Me‘ binnen.

YouTube player

Phil Collins – You’ll Be in my Heart (1999)

You’ll Be in my Heart‘ is het titelnummer van Disney-film ‘Tarzan‘. Phil Collins schreef de track samen met Rob Cavallo.

YouTube player

Eminem – Lose Yourself (2002)

Lose Yourself‘ is afkomstig uit de film 8 Mile‘, waarin Eminem een van de hoofdrollen speelt. Het hiphopdrama is grotendeels gebaseerd op het leven van de legendarische rapper.

De rapper/acteur was in de film te zien naast actrice Brittany Murphy, die in 2009 op 32-jarige leeftijd overleed aan een longontsteking.

YouTube player

Elton John – Can You Feel the Love Tonight (1994)

Elton John werkte voor de soundtrack van Disney-film ‘The Lion King‘ samen met tekstschrijver Tim Rice. Het duo had een grote kans om te winnen met maar liefst drie songs in de race voor de Oscar. John en Rice waren ook genomineerd voor de liedjes ‘Circle of Life‘ en ‘Hakanu Matata‘.

Wie weet speelt de flamboyante artiest het nummer ook wel tijdens zijn aankomende optredens in Nederland.

YouTube player

Irene Cara – Flashdance… What a Feeling (1983)

De film ‘Flashdance‘ zat boordevol goede nummers. Ook de track ‘Maniac‘ was in 1983 genomineerd voor een Oscar.

Giorgo Moroder en Keith Forsey verzorgden de tekst en de muziek voor het nummer. Voor zangeres Irene Cara was dit het tweede Oscarwinnende nummer waarvoor zij de vocalen voor haar rekening nam. Eerder leende ze haar stem voor het nummer ‘Fame’.

YouTube player

Bill Medley en Jennifer Warnes – (I’ve Had) The Time of My Life (1987)

Deze jaren 80-hit is uit de dansfilm ‘Dirty Dancing‘. Inmiddels overleden acteur Patrick Schwayze en Jennifer Gray vertolkten de hoofdrollen in de film.

YouTube player

Lionel Richie – Say You, Say Me (1985)

Ken je deze nog? Richie scchreef het nummer voor de film ‘White Nights‘. ‘Say You, Say Me‘ versloeg onder andere het nummer ‘The Power of Love‘ van Huey Lewis and the News in de race voor de Academy Award.

YouTube player

Celine Dion – My Heart Will Go On (1997)

Of je het nou een geweldig nummer vind of een draak van een track, ‘My Heart Will Go On’ won in maart 1998 de Oscar voor beste originele nummer. Wil Jennings en James Horner schreven het lied voor de film ‘Titanic‘.

Het meeslepende drama met Kate Winslet en Leonardo diCaprio sleepte maar liefst elf Oscars binnen.

YouTube player

Welk nummer verdiende volgens jou de Oscar het meest? Laat het weten in de reacties!

Bronnen: Ranker, Rolling Stone, YouTube, Oscars.org

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.