Lady Gaga wint Oscar voor song ‘Shallow’ uit A Star Is Born

Geschreven door op 25 februari 2019 om 15:06
Bradley Cooper en Lady Gaga - Fotocredits: Sassy - Wikimedia Commons (CC BY 3.0)

Lady Gaga heeft haar eerste Oscar ooit gewonnen! Samen met onder andere Mark Ronson schreef de zangeres het nummer ‘Shallow’ voor de film ‘A Star Is Born’.

Lady Gaga wint Oscar

Een legendarische avond voor Lady Gaga: de actrice won in de nacht van zondag 24 op maandag 25 februari 2019 haar eerste Oscar ooit. In de categorie ‘Best Original Song’ won zij het gouden beeldje voor haar track ‘Shallow‘. Het nummer werd geschreven door Mark Ronson, Anthony Rossomando, Andrew Wyatt en de zangeres zelf voor de hitfilm ‘A Star Is Born’. In een emotionele toespraak vertelt de artieste dat het niet draait om het winnen van de prijs: “Ik heb heel lang heel hard gewerkt om iets te bereiken. Het gaat niet om winnen. Het gaat erom dat je niet opgeeft. Het gaat om discipline en passie. Niet om hoe vaak je wordt afgewezen en valt, maar om hoe vaak je opstaat en blijft doorgaan.”

Oscars 2019

De prijsuitreiking vond plaats in de nacht van zondag 24 op maandag 25 februari 2019. Andere winnaars van de avond waren Rami Malek voor zijn rol in Bohemian Rhapsody en Olivia Colman voor haar rol in The Favourite. De prijs voor ‘Beste Film’ ging naar ‘Green Book’.

Samen met haar tegenspeler Bradley Cooper zong Gaga haar duet ‘Shallow‘ live tijdens het evenement. Bekijk het optreden hier:

YouTube player

Bronnen: oscar.go.com/winners, RTL Boulevard, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Lady Gaga Nieuws · Nieuws