Rihanna en Metallica headliners van Global Citizen Festival

Geschreven door op 26 juli 2016 om 16:29
Rihanna - Fotocredits: EJ Hersom (Wikimedia Commons CC BY 2.0)

Dit jaar is het de vijfde editie van het Global Citizen Festival. Rihanna, Kendrick Lamar en Metallica zijn een aantal headliners van het festival.

Global Citizen Festival line-up

Rihanna - Foto: celebrityabc | Flickr

Rihanna – Foto: celebrityabc | Flickr

Zaterdag 24 september is het zover! Het Global Citizen Festival vindt dan plaats in het Central Park in New York. De artiesten die daar optreden zijn Rihanna, Kendrick Lamar, Selena Gomez, Major Lazer en Metallica! Ook zijn er special guest appearances van Chris Martin, Eddie Vedder, Usher, Ellie Goulding, Yandel en Yusuf/Cat Stevens.

Het festival wordt gehost door Chelsea Handler, Deborra-Lee & Hugh Jackman, Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra, Salma Hayek en Seth Meyers. Dat zijn nog eens grote namen voor een ‘gratis’ festival waarvan Coldplay frontman Chris Martin sinds 2015 de curator is.

Het idee erachter

De organisatie van Global Citizen geeft 48.000 kaarten weg aan 24.000 deelnemers. Om kans te maken, moet je punten verdienen door mee te helpen de extreme armoede te bestrijden. Draag bij aan een wereld en een beter beleid met meer aandacht voor equality, educatie, gezondheid, water en sanitair,  milieu, financiën, innovatie, en voedsel.

Voorbeelden van acties die je kan ondernemen via de website van Global Citizen zijn het tekenen van petities, het sturen van tweets naar belangrijke leiders en het informeren van andere mensen. Als je genoeg punten hebt, kan je meedoen aan de trekking. Voor meer informatie kan je kijken op hun site.

Tickets

Kaarten kan je dus winnen door een echte actieve Global Citizen te worden. Anders is het ook mogelijk om VIP tickets te bemachtigen. Deze zijn te vinden op de Amerikaanse website van Ticketmaster. Heb je alsnog geen tickets? Niet getreurd; het evenement wordt ook live gestreamd op het YouTube-kanaal van Global Citizen.

Beyoncé en Ed Sheeran

Vorig jaar traden Beyoncé, Coldplay, Pearl Jam en Ed Sheeran op. Ieder artiest of band zong een nummer met een ander artiest tijdens hun optredens. Zo zong Beyoncé met Ed Sheeran het nummer ‘Drunk In Love‘, speelde Coldplay ‘Just A Little Bit Of Your Heart‘ met Ariana Grande, speelde Pearl Jam ‘Redemption Song‘ met Beyoncé en zong Ed Sheeran ‘Thinking Out Loud‘ met Chris Martin. In 2015 kwamen ongeveer 60.000 mensen af op het festival.

YouTube player

Bron: Global Citizen

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.