Michael Jackson: Organisatie ‘This Is It’ tour twijfelde aan zijn gezondheid

Geschreven door op 3 september 2012 om 10:30
Halloween -songs - Fotocredits: CelebrityABC - Flickr (CC BY-SA 2.0)

Uit een uitwisseling van emails is naar voren gekomen dat de organisatie van Michaels afscheidstour al vroeg wist dat het slecht met hem ging. De bazen van Anschutz Entertainment Group (AEG) raakten al in paniek nog voordat de ‘This Is It’ concertreeks was aangekondigd.

Michael Jackson

Naast de emails zijn ook telefonische berichten in handen van de Los Angeles Times terecht gekomen. Hieruit blijkt dat de King of Pop al ruim voor zijn tour mentaal gebroken was.
“MJ zit dronken en teneergeslagen in zijn hotelkamer opgesloten” aldus muziekpromoter Randy Philips van AEG. Hij schreef ook dat Michael vlak voor een repetitie emotioneel verlamd was, en vol zelfhaat zat. Een leidinggevende van AED verklaarde zelfs dat Michael zware tekenen van Paranoïde vertoonde.

De emails en berichten zullen een grote rol gaan spelen in de aankomende rechtszaken over de ‘This Is It’ tour. Hieruit blijkt immers dat de directie van de tour al ruim van tevoren wist dat de popster waarschijnlijk niet in staat was het publiek te vermaken.

Een rechtszaak is aangespannen door de verzekeraar van AEG. Zij hebben enorm veel geld moeten uitkeren aangezien de show voor 17,5 miljoen dollar verzekerd was. Het bedrijf beschuldigt AEG ervan de show te hebben verzekerd door middel van valse verklaringen m.b.t. MJ’s gezondheid.

De tweede rechtszaak is aangespannen door erfgenamen van de “Thriller” megaster. Volgens hen heeft AEG Michael onder druk gezet om door te gaan met de voorbereidingen terwijl hij er emotioneel 100% doorheen zat.

AEG zelf zegt echter van niks te weten, volgens advocaten van de entertainment gigant hebben zij juist gehandeld. Ze zeggen dat de berichten die de Los Angeles Times heeft gepubliceerd een onvolledig beeld geven.

Overzicht van Michael Jackson Nieuws

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
Artikel Categorieën:
Artiesten · Michael Jackson Nieuws · Nieuws