Michael Jackson-fanclubs klagen Wade Robson en James Safechuck aan

Geschreven door op 2 juli 2019 om 15:50
Michael Jackson - Fotocredits: Francesco - Flickr (CC BY-SA 2.0)

Drie Michael Jackson-fanclubs hebben Wade Robson en James Safechuck voor de rechter gedaagd. De twee mannen zouden met hun misbruikbeschuldigingen het beeld van de zanger hebben bezoedeld.

Fanclubs Michael Jackson naar de rechter

Fans van Michael Jackson hebben in Frankrijk een rechtszaak aangespannen tegen Wade Robson en James Safechuck. De drie fanclubs zijn van mening dat de twee mannen het beeld van de in 2009 overleden zanger hebben aangetast door beschuldigingen uit te spreken in de documentaire ‘Leaving Neverland’. Het bezoedelen van het beeld van een overledene is strafbaar in Frankrijk, vandaar dat de fans daar naar de rechter stappen. Volgens persbureau AFP vindt de hoorzitting plaats op donderdag 4 juli 2019 in Orléans.

Emmanuel Ludot, de advocaat van de fanclubs, noemt de beschuldigingen die door Robson en Safechuck worden gemaakt “buitengewoon ernstig”. Ook spreekt hij over “onvervalst lynchen”.

Erkenning

De schadeclaim betreft geen hoog bedrag. De clubs vragen slechts om een symbolische vergoeding van elk één euro. Daarnaast willen de Michael Jackson-liefhebbers dat de beschuldigers inzien dat ze schade hebben aangericht aan het beeld van de popster. Dit is geen onmogelijk doel, aangezien advocaat Ludot in 2014 al erkenning wist te krijgen voor vijf fans die beweerden dat ze emotionele schade hebben geleden door het ontvallen van de artiest. In deze zaak was Conrad Murray, de dokter die Jackon een fatale overdosis medicatie toediende, de gedaagde.

Documentaire

De fanclubs zijn een rechtsprocedure gestart naar aanleiding van ‘Leaving Neverland’. Deze documentaire vertelt het verhaal van Wade Robson en James Safechuck. De mannen beweren in hun jeugd seksueel misbruikt te zijn door de zanger op de Neverland Ranch, waar Jackson vaker kinderen uitnodigde. De familie van de inmiddels tien jaar overleden ster probeerde de komst van de film tegen te houden, zonder succes. Ook in Nederland is de vier uur durende documentaire in maart 2019 uitgezonden.

 

Bronnen: AFP, VPRO

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Michael Jackson Nieuws · Nieuws