Neil Young geeft concert op 5 juni 2013 in de Ziggo Dome

Geschreven door op 14 december 2012 om 15:32
Neil Young - fotocredits: Andrea Barsanti - Bron: Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Neil Young geeft op 5 juni 2013 een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome. De Canadese zanger geeft de show met zijn met zijn Crazy Horse Band.

Het optreden maakt deel uit van zijn Alchemy Tour welke begin 2012 van start is gegaan. De zanger is goed op dreef in 2012, hij bracht namelijk twee albums uit. Americana kwam in juni uit en in oktober verscheen Psychedelic Pill.

De in 1945 geboren Neil speelde in meerdere band voordat hij op 21-jarige leeftijd in ‘Buffalo Springfield’ belandde. Deze popgroep maakte drie albums eind jaren zestig welke van grote betekenis zijn geweest voor de ontwikkeling van de Amerikaanse popmuziek.

In februari 1972 werd zijn eerste solo album uitgebracht, de track Sugar Mountain werd een dikke nummer 1 hit in de Verenigde Staten. Ten tijde van de release lag Young thuis te revalideren omdat hij kort daarvoor aan zijn rug was geopereerd. De jaren hierna werkt Neil met verschillende muzikanten samen en neemt hij cd’s op in diverse genre’s.

In 1990 kwam hij in aanraking met de in 1863 opgerichte Crazy Horse band waarmee hij ook in de Ziggo Dome staat.

Kaarten voor het concert zijn vanaf woensdag 19 december te koop via Live Nation. De tickets kosten tussen de €59 en €69.

Een track van zijn nieuwste album:
Neil Young with Crazy Horse – ‘Walk Like A Giant’

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Neil Young Nieuws · Nieuws