Roger Waters denkt aan spelen ‘The Wall’ op Mexicaanse grens

Geschreven door op 20 februari 2017 om 16:44
Roger Waters - WikiMedia Commons

Roger Waters denkt aan het spelen van het legendarische Pink Floyd album ‘The Wall’ op de Mexicaans-Amerikaanse grens. Het optreden zou fungeren als protest tegen de Amerikaanse president Donald Trump.

Protest tegen Donald Trump

Oud-Pink Floyd bassist en zanger Roger Waters overweegt om het legendarische Pink Floyd album ‘The Wall’ te spelen op de grens tussen Mexico en Amerika. Dit zou het icoon als protest tegen de plannen van de Amerikaanse president Donald Trump willen doen. Trump wil een hoge muur bouwen tussen Mexico en de Verenigde Staten, om Mexicaanse immigranten tegen te houden.

The Wall zeer relevant

Waters noemt het album vandaag de dag zeer relevant, door “Mr. Trump en al zijn gepraat over het bouwen van muren en het creëren van vijandschap tussen rassen en religies”. Verder zei het icoon dat men wakker moet worden tegenover een extreem-rechtse politiek: “De riolen zitten vol met hebberige en machtige mannen. Muziek is een legitieme manier om hiertegen te protesteren. Muzikanten hebben een absoluut recht, een taak, om zich hiertegen over uit te spreken.”

Roger Waters: The Wall Live

Roger Waters heeft vaker het legendarische album solo uitgevoerd. In 2010 begon hij aan een drie jaar durende wereldtour genaamd: ‘The Wall Live’. Tijdens deze tour deed de Britse rocker tweemaal Nederland aan: in 2011 in GelreDome in Arnhem en in 2013 in de Amsterdam ArenA.

Bron: Gigwise

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Pink Floyd Nieuws · Roger Waters Nieuws