Documentaire seksueel misbruik Michael Jackson op Sundance festival

Geschreven door op 10 januari 2019 om 12:22
Michael Jackson (cropped) - Fotocredits: Casta03 - (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

Leaving Neverland’, de documentaire over het seksueel misbruik van Michael Jackson, gaat in première op het Sundance Film Festival 2019. 

Documentaire aanklachten Michael Jackson

In de documentaire ‘Leaving Neverland’ worden de aanklachten tegen Michael Jackson belicht. In de film wordt beschreven hoe Jackson in de top van zijn carrière een relatie aanging met jongens van zeven en tien jaar oud. Het tweetal, nu beide in de dertig, zegt in die periode seksueel misbruikt te zijn door de popster. De film is voor het eerst te zien op het Sundance Film Festival, dat dit jaar plaatsvindt van 24 januari tot en met 4 februari in Park City.

Walgelijk

De familie van Jackson vindt de documentaire walgelijk en zegt in een statement het volgende: “This is yet another lurid production in an outrageous and pathetic attempt to exploit and cash in on Michael.”

‘Leaving Neverland’

‘Leaving Neverland’ is een verwijzing naar het landgoed waar ‘The King of Pop’ woonde van 1988 tot en met 2003. In 2003 werd er een inval gedaan op het landgoed na meldingen over misbruik van een dertienjarige jongen. In 2005 werd Jackson vrijgesproken van alle aanklachten.

 

Bronnen: variety, billboard,sundance

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Michael Jackson Nieuws · Nieuws · Weetjes