Pre-party stoomt festivalfans klaar voor Sziget 2019

Geschreven door op 9 mei 2019 om 14:59
Sziget 2017 - Foto: Kartien Luinenburg (ArtiestenNieuws)

Van 7 tot en met 13 augustus 2019 is het weer zover: Sziget, het grootste festival van Europa, vindt dan plaats op eiland Óbuda in Boedapest. Op woensdag 8 mei 2019 werden de echte Szigetfans klaargestoomd voor de aankomende editie tijdens een speciale pre-party in Ekko te Utrecht.

Opwarming

Op woensdag 8 mei 2019, om acht uur ’s avonds, gaat het feest van start in een bomvolle Ekko waarbij bijna elke bezoeker met een biertje in de hand staat om goed in de sfeer te komen. Met een korte video wordt het geluid van Sziget 2019 geïntroduceerd. Het publiek reageert enthousiast op acts als Ed Sheeran, Foo Fighters en Twenty One Pilots, die allemaal in de video voorbijkomen.

Sziget Pre-party Ekko - Fotocredits: Lysanne Sikkema (Artiesten Nieuws)

Sziget Pre-party Ekko – Fotocredits: Lysanne Sikkema (Artiesten Nieuws)

Sziget-quiz

Na deze warming-up worden er tientallen tips gegeven om een echte Sziget-pro te worden. Van de beste campingplek naar de perfecte tijden om te douchen en the must om op zoek te gaan naar de geheime Dixi-feesten. Bij de pre-party zijn er daarnaast vele prijzen te winnen door middel van een quiz. Die bestaat uit meerdere spannende rondes waarbij de hele zaal uiterst fanatiek meedoet.

Sziget Pre-Party Ekko - Fotocredits: Lysanne Sikkema (Artiesten Nieuws)

Sziget Pre-Party Ekko – Fotocredits: Lysanne Sikkema (Artiesten Nieuws)

Sziget Experience Manager Zsusza Kövér

Tijdens de pre-party is er tevens een speciale gast aanwezig en dat is niemand minder dan Sziget Experience Manager Zsusza Kövér. Zij vertelt over de vreemdste eisen die artiesten ooit hebben gesteld. Daarnaast deelt Kövér haar beste herinneringen aan het festival en praat de manager over het beruchte lokale drankje Palinka. Toch is het in de zaal erg onrustig, want via allerlei telefoons wordt de Champions League wedstrijd Ajax tegen Tottenham Hotspur op de voet gevolgd. Na nog een aantal vragen uit het publiek verlaat Zsusza, onder luid applaus, het podium.

Sziget Pre-party Ekko - Fotocredits: Lysanne Sikkema (Artiesten Nieuws)

Pre-party Ekko – Fotocredits: Lysanne Sikkema (Artiesten Nieuws)

Bingo!

Na een ouderwetse muziekbingo waarbij de leukste festivalitems te winnen zijn, wordt de avond afgesloten. Één ding is zeker, de Nederlandse festivalbezoekers zijn klaar voor Sziget 2019.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Festivals · Nieuws · Sziget Festival Nieuws