Coldplay kondigt Live-album-versie van Ghost Stories aan

Geschreven door op 20 oktober 2014 om 12:43
Coldplay - Fotocredits: Frank Schwichtenberg - Flickr (CC BY-SA 4.0)

Coldplay heeft een nieuw Live-album aangekondigd. Ghost Stories Live 2014 verschijnt op zowel DVD/Blueray als CD en ligt op 24 november van dit jaar in de winkels. 

Ghost Stories Live 2014 laat beelden zien van een uniek optreden van Coldplay voor een handvol fans in maart 2014, twee maanden voor de release van het originele album. Dat optreden vond plaats in de op maat gebouwd amfitheater in de Sony Studios in Los Angeles. Regisseur Paul Dugdale, die ooit genomineerd is voor een Grammy, verzorgde de beelden voor het nieuwe Live-album.

Coldplay

Coldplay – Ghost Stories Live 2014

Leadzanger Chris Martin: “De Ghost Stories-show in de Sony Studios was een erg speciaal moment voor onze band. Het magische theater, gebouwd door ons personeel inclusief 360 graden panorama-schermen, was een droom die uitkwam. En het was de eerste keer buiten onze studio dat iemand de nieuwe nummers hoorde. De film is in principe onze eigen, oorspronkelijke visie op het Ghost Stories-album.

Bekijk de officiële trailer van Ghost Stories Live 2014 hieronder. Het Live-album is al vooraf te bestellen via coldplay.com en Itunes. Het originele album Ghost Stories is verkrijgbaar via bol.com.

YouTube player

 

Coldplay

De Britse band Coldplay werd in 1996 gevormd en bestaat uit zanger Chris Martin, gitarist John Buckland, drummer Will Champion en bassist Guy Berryman. Coldplay brak door met de single Yellow. Hun tweede album, A Rush of Blood to the Head, zorgde voor de definitieve doorbraak. Het album X&Y, dat in 2005 verscheen, behaalde de band maar liefst zestien landen de nummer 1-positie. In hun carrière hebben zij al acht maal de prestigieuze Grammy-Award gewonnen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · Artiesten · Coldplay Nieuws · Nieuws