Mr. Bungle brengt voor het eerst in twintig jaar nieuwe muziek uit

Geschreven door op 5 juni 2020 om 14:25
Rock Werchter 2020, Graspop 2020, Mike Patton (Mr. Bungle,Faith No More, Dead Cross) - Foto Gabriel Urrutia Galaz (Flickr) (CC BY-SA 2.0)

Mr. Bungle is voor het eerst in twintig jaar terug met een nieuwe track! De band deelde donderdag een cover van het nummer ‘USA’ van de band The Exploited.

Mr. Bungle deelt cover van ‘USA’

Mr. Bungle kondigde in 2019, na een stilte van vijftien jaar, zijn comeback aan met een line-up bestaande uit de originele leden Mike Patton, Trevor Dunn en Trey Spruance, aangevuld met Anthrax-gitarist Scott Ian en voormalig Slayer drummer Dave Lombardo. De band speelde in februari 2020 zeven uitverkochte shows in de Verenigde Staten en heeft nu voor het eerst in twintig jaar nieuwe muziek uitgebracht.

De groep grijpt de huidige situatie in Amerika aan om een cover uit te brengen van het politiek beladen nummer ‘USA’, oorspronkelijk van de Schotse punkband The Exploited. Gitarist Trey Spruance legt de reden achter het opnemen van de cover uit: “Het maakt niet uit aan welke politieke kant je staat, iedereen heeft ooit wel eens ‘Fuck the USA’ gezegd. Dit komt het dichtst bij een universeel sentiment.” De band doneert alle opbrengsten van de cover aan het COVID-19 hulpfonds van MusiCares.

Ben jij benieuwd naar de cover? Check hem hier:

YouTube player

 

Bron: YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Mr. Bungle Nieuws · Nieuwe singles · Nieuws