Voormalig Motörhead-gitarist Fast Eddie Clarke overleden

Geschreven door op 11 januari 2018 om 15:19
Klassieke Motörhead line-up (cropped) - Foto Andrew King (Wikimedia, CC BY-SA 2.0)

Voormalig Motörhead-gitarist Eddie Clarke is overleden, zo meldt de officiële Facebookpagina van de rock-‘n-rollband. Clarke overleed op 67-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking.

Voormalig Motörhead-gitarist Eddie Clarke overleden

Edward Allen Clarke, beter bekend als ‘Fast’ Eddie Clarke, is op 67-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de officiële Facebookpagina van zijn voormalige band Motörhead. De oud-gitarist van de Britse rocklegendes overleed op vredige wijze in het ziekenhuis, aan de gevolgen van een longontsteking.

Clarke was onderdeel van de klassieke bezetting van de rockers, verder bestaande uit frontman en rockicoon Lemmy Kilmister en drummer Phil ‘Philthy Animal’ Taylor. Kilmister en Taylor overleden in 2015. Het trio bracht sinds 1976 samen zes studioalbums uit, waaronder klassiekers als ‘Motörhead’‘Overkill’‘Bomber’ en natuurlijk ‘Ace of Spades’. Fast Eddie verliet de band in 1982.

 

“Drie amigo’s”

Phil Campbell, de laatste gitarist van Motörhead, eert zijn voorganger in het statement op de Facebookpagina van de band: “Hoorde zojuist het trieste nieuws dat Fast Eddie is overleden. Wat een schok, hij zal herinnert worden om zijn iconische riffs en hij was een echter rock-‘n-roller. RIP Eddie.”

Ook voormalig Motörhead-drummer Mikkey Dee reageert in hetzelfde statement: “Oh mijn f*cking god, dit is verschrikkelijk nieuws. De laatste van de drie amigo’s. Ik zag Eddie nog niet eens zo lang geleden en hij was in geweldige vorm. Dus dit is een complete shock voor mij. Ik en Eddie konden het goed met elkaar vinden.”

Dee sluit zijn statement af met mooie woorden: “Nu kunnen Lem en Philthy weer samen jammen met Eddie. En als je goed luistert dan weet ik zeker dat je ze hoort, dus kijk uit!!! Mijn gedachten gaan uit naar Eddie’s familie en naasten.”

 

Bron: Facebook Official Motörhead

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Motörhead Nieuws · Nieuws