Live Report: Magnapop sluit tour af in Kroepoekfabriek

Geschreven door op 13 februari 2018 om 14:40
Magnapop - Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Afgelopen zaterdag, 10 februari sloot de Amerikaanse rock band Magnapop haar tour door België en Nederland af in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen. Artiesten Nieuws was erbij en doet verslag. Precies een jaar geleden toerde Magnapop ook door België, Nederland en de UK. Dit was zo’n succes dat de band besloot dit nogmaals dunnetjes over te doen.

Live Report: Magnapop in Kroepoekfabriek

Vorig jaar was Artiestennieuws aanwezig bij het optreden in de Baroeg in Rotterdam en begrijpt waarom Magnapop graag terugkeert naar Nederland en België. Toen Magnapop halverwege de jaren negentig begon, was het juist hier waar zij de grootste fanbase opbouwden. Een groep fans die de band door de jaren trouw gebleven is en nu ook weer getrouw in grote getale naar de concerten komt.

De Kroepoekfabriek

Vlaardingen is misschien niet de meest voor de hand liggende locatie voor het optreden van Magnapop. Hierdoor is de avond niet uitverkocht, zoals op andere locaties wel het geval was. Dit doet overigens niet af aan de sfeer in de zaal. De Kroepoekfabriek is een redelijk nieuwe zaal met een gezellige indeling, goede akoestiek en vriendelijk personeel. Misschien juist wel daarom de keuze om hier de tour af te sluiten.

Teuk McGraig

Alvorens Magnapop hun optreden mag geven staan er nog twee support acts op het programma.

Teuk McGraig uit Den Bosch opent de avond. De band speelt melodieuze gitaarrock met hier en daar grunge invloeden. De zaal is nog maar matig gevuld maar het publiek dat al binnen is staat aandachtig te luisteren en te genieten. Heel knap om dat als eerste band van de avond voor elkaar te krijgen.

Teuk McGraig - Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Teuk McGraig – Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Paolo Morena

Vervolgens is het de beurt aan Paolo Morena uit Essex (UK). Paolo is een éénmansband, dit betekent dat hij gewapend met loopmachines, gitaar, bas, keyboard en drums zijn songs in zijn ééntje brengt. Een knap principe maar helaas komt dit op het podium heel erg onrustig over. Paolo laat zien alle instrumenten goed te beheersen maar voor een live uitvoering was een complete band toch prettiger geweest om naar te kijken en luisteren. Op de muziek is overigens niets aan te merken. Zijn interactie met het publiek zorgt voor enthousiaste reacties uit de zaal.

 

Paolo Morena - Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Paolo Morena – Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Magnapop

Als het uiteindelijk tijd is voor Magnapop, is de zaal goed gevuld met voornamelijk veertig plussers. Publiek dat Magnapop al die jaren trouw is gebleven en gekomen is voor hun beste werk uit de begindagen van de band. Daarin zal het publiek in ieder geval aan hun trekken komen. De komende anderhalf uur zal bijna uitsluitend werk van het debuutalbum ‘Magnapop’ en opvolger ‘Hot Boxing’ voorbij komen. Uitzonderingen als ‘My Best Friend’ en ‘Open the door’ mochten simpelweg niet achterwege gelaten worden.

 

Magnapop - Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Magnapop – Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Linda Hopper (zang), Ruthie Morris (gitaar), Shannon Mulvaney (bas) en David McNair (drum) werken zich vol overgave door het repertoire heen. De zang klinkt nog even goed als voorheen en ook muzikaal wordt er niet op kwaliteit ingeboet. Alles wordt gegeven en aan het einde verlaat gitarist Ruthie Morris zelfs met bebloede vingers van het spelen het podium.

Magnapop - Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Magnapop – Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

De toegift begint met ‘Song #1’ een cover van Fugazi, die met dezelfde kracht en energie als het origineel wordt gespeeld. De avond wordt uiteindelijk afgesloten met één van de publieksfavorieten, ‘Lay it down’.

We zijn blij dat Magnapop zo snel na de vorige tour al terugkwam. Wat ons betreft mag dit het begin zijn van een nieuwe gewoonte. Wij wachten al vast met spanning af op een aankondiging voor een nieuwe tour volgend jaar.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Concertverslagen · Reports en Reviews