Liam Gallagher’s band Beady Eye opgedoekt

Geschreven door op 27 oktober 2014 om 11:32
Liam Gallagher - Fotograaf: Stefan Brending - Wikimedia Commons Publiek Domein

De samenwerking binnen de Engelse rockgroep Beady Eye is beëindigd. Dat meldde frontman Liam Gallagher afgelopen vrijdag (24 oktober) middels een tweet.

In de tweet zei Gallagher dat de band ‘niet meer is’ en wil hij de fans bedanken voor hun steun. Eerder dit jaar gingen de wegen van Beady Eye en manager Scott Rodger al uiteen. Eén van de andere bandleden, gitarist Andy Bell, bevestigde Gallagher’s nieuws via hetzelfde medium.

 

 

Beady Eye

Nadat Noel Gallagher Oasis verliet, besloot zijn broer Liam om de band op te doeken en een nieuwe formatie op te richten. Samen met Gem Archer, Andy Bell en Drummer Chris Sharrock was het ontstaan van Beady Eye in 2009 een feit. Vanaf november dat jaar begonnen zij met het schrijven van nieuw materiaal, waarna de band in 2011 met het album Different Gear, Still Speeding op de proppen kwam.

Ruim twee jaar later kwam de band in juni 2013 plotseling met een nieuw album, genaamd BE. Mede vanwege de promotie middels een aantal ‘verrassingsoptredens’, werd dat album een groter succes dan het debuutalbum, ondanks dat BE geen plek in de Nederlandse albumlijsten wist te bemachtigen.

Nu Beady Eye is opgedoekt, doemen de geruchten over een Oasis-reünie weer op aan de horizon. Die band was in Nederland veel succesvoller dan ‘opvolger’ Beady Eye. Oasis wist in Nederland vooral bekendheid te vergaren middels hun derde album Be Here Now, die de tweede positie in de albumlijst wist te bemachtigen en de gouden status toegekend kreeg.

Beluister hieronder Beady Eye’s meest succesvolle single, The Roller, die eind 2013 in Engeland de hoogste notering in de Single Charts behaalde.

 

 

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Beady Eye Nieuws · Liam Gallagher Nieuws · Nieuws