Deadmau5: ‘Paris Hilton is schande voor het dj-vak’

Geschreven door op 27 oktober 2014 om 10:46
Deadmau5 – Fotocredits Deadmau5 -Wikimedia Commons (CC By-SA 3.0)

Deadmau5 heeft flink uitgehaald naar ‘collega-dj’ Paris Hilton. In een post op zijn blog noemt hij Paris Hilton’s ‘werk’ een belediging voor alle dj’s. 

“Dus Paris Hilton verdient miljoenen aan het draaien van een cd’tje in een club. Dat is geweldig, maar in welke vorm is dit nieuws? Persoonlijk, ik zou net zoveel betalen om haar ‘show’ te zien, als dat race-fans zouden betalen om mij te zien falen in een autorace, eindigend in een hoopje schroot.

“Om het bovenstaande in perspectief te plaatsen;  Ik ben zelf een Formule 1 -en race-fan. Ik hou van de sport, de gemeenschap, de evenementen en de techniek. Voor mij is dat iets leuks waar ik van kan genieten als ik niet bezig ben met mijn professionele muziekcarrière.”

“Ik denk dat Paris hetzelfde doet. Ondanks dat ze waarschijnlijk verafschuwd wordt door de gehele wereld omtrent Electronic Dance Music (EDM),… en mijzelf, kan je het haar niet kwalijk nemen dat ze deel neemt aan die wereld.”

“Maar laten we even realistisch blijven. Er is zoiets als enthousiasme en fanatisme, maar er is ook zoiets als jezelf gewoon als een schoft gedragen.”

Deadmau5

Deadmau5’s vergelijking met de race-wereld

In de rest van zijn blog maakt Deadmau5, die het dagelijks leven doorgaat als Joel Zimmerman, een verdere vergelijking met de race-wereld. “Het zou een ongelooflijke belediging zijn als ik op een dag met een coureur zou ‘daten’ en een week daarop even lekker aan alle F1-races mee ga doen,… gewoon omdat dat kan. Zelfs ik ken mijn grenzen. Het zou een belediging zijn tegenover alle coureurs die jaren, zo niet decennia lang keihard gewerkt hebben voor toppositie waar ze zich nu bevinden.”

En dat is precies wat Paris Hilton volgens Deadmau5 aan het doen is. Paris Hilton was een korte tijd regelmatig samen te zien met de Nederlandse dj Afrojack. Vrijwel direct daarop besloot de society-ster dat ze een dj wilde worden en sindsdien krijgt ze een belachelijk hoeveelheid geld voor optredens waarbij EDM-fans hun handen voor hun ogen slaan en vingers in hun oren stoppen.

“Dus Paris, dank je wel… We zijn niet boos op je enthousiasme en passie voor EDM. We vinden het geweldig dat je deel bent van ons feestje. Maar alsjeblieft, scheer je weg achter de draaitafels. Er is geen reden om te bewijzen dat je iemand hebt gevonden die stom genoeg is om je een miljoen te betalen voor iets waarvan de wereld weet dat je dat niet bent. Want volgens de mensen die beter weten ben je niet meer dan iemand die zorgt voor wat meer verkochte kaartjes.”

Bekijk hieronder het debuutoptreden van Paris Hilton achter de draaitafels. Beslis zelf,… Een schande voor de muziekwereld of een waardevolle aanvulling?

 

 

 

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Deadmau5 Nieuws · Nieuws · Paris Hilton Nieuws
Responsive Menu
Add more content here...