Wist je dit al? Deze 10 beroemde artiesten zijn Moslim.

Geschreven door op 6 juni 2016 om 15:50
Snoop Dogg - Fotocredits: Jorund Foreland Pedersen (Wikimedia Commons)

Grote kans dat je van deze tien beroemde artiesten niet wist dat zij eigenlijk Moslim zijn.

Deze 10 beroemde artiesten zijn Moslim (geweest)

Zo’n 23% van de wereldpopulatie, oftewel 1.75 miljard mensen ter wereld zijn moslim. Je vindt de religie verspreid over de gehele wereld.

Veel artiesten lopen echter niet te koop met hun geloof. Daarom is het verrassend om te zien welke beroemde artiesten in feite moslim zijn (geweest). Van deze tien artiesten had je waarschijnlijk geen idee dat zij het islamitische geloof aanhangen.


1. Snoop Dogg was lid van Nation of Muslims.

Snoop Dogg - Fotocredits: Jorund Foreland Pedersen (Wikimedia Commons)

Snoop Dogg – Fotocredits: Jorund Foreland Pedersen (Wikimedia Commons)

We kennen hem allemaal als Snoop Dogg en misschien kun je je nog het moment herinneren waarop Snoop Dogg een Snoop Lion werd.

Bekeerd tot islam

Weinig mensen weten echter dat Snoop zich in 2009 bekeerde tot de islam. Na zijn bekering sloot de rapper zich aan bij de ‘Nation of Islam’. Dit is een Amerikaanse organisatie van donkere moslims, die vooral in de jaren 60 bekend was.

Religion switch!

De rapper lijkt echter net zo vaak van religie te veranderen als van artiestennaam. Enige tijd geleden heeft Snoop Dogg zijn geloof alweer ingeruild voor de Rastafari beweging. Misschien hebben de Rasta’s betere wiet?


2. Busta Rhymes bekeerde zich tot de Islam

Dit is geen verrassing voor fans van rapmuziek. Busta Rhymes heeft zich enige tijd geleden bekeerd tot de Islam. De rapper zegt dat zijn geloof zijn leven verrijkt, al lijkt hij niet erg toegewijd aan de religie.

Beledigend hitje

Busta Rhymes veroorzaakte een behoorlijke rel toen hij het nummer ‘Arab Money’ uitbracht. Veel Britse en Amerikaanse moslims waren beledigd door de tekst en het nummer werd zelfs verbannen van de radio. Een Britse DJ die besloot het nummer toch te draaien verloor zijn baan.

YouTube player

3. T-Pain is islamitisch opgevoed.

Rapper T-Pain is geboren als ‘Faheem Rasheed Najm’. Hij werd opgevoed in een islamitisch gezin in de Amerikaanse stad Tallahassee in de staat Florida.

Niks met religie

Ondanks zijn opvoeding besloot hij zich van zijn religie te distantiëren.Tijdens interviews probeert hij het onderwerp dan ook te vermijden.

Ooit heeft T-Pain aangegeven dat hij gewoon niet van religie houdt. Hij gelooft wel in een god maar wilt zijn geloof niet in een hokje plaatsen.


4. Cat Stevens veranderde zijn naam in Yusuf Islam.

Cat Stevens - Wikimedia Commons (Publiek Domein)

Cat Stevens – Wikimedia Commons (Publiek Domein)

Cat Stevens was ooit een succesvolle en wereldberoemde superster met talloze nummer één hits op zijn naam.  Zijn hitsingle ‘The First Cut Is The Deepest” was een van zijn grootste hits. Zijn albums ontvingen drievoudig platima en hij stond wereldwijd bovenaan de hitlijsten.

Van superster tot super gelovig

Dit stopte allemaal toen Cat Stevens zich in 1977 bekeerde tot de islam. Een jaar later veranderde hij zijn naam in ‘Yusef Islam’ en stopte met het zingen van popliedjes en het geven van concerten. Ook verkocht hij al zijn gitaren en doneerde zijn fortuin aan verschillende islamitische doelen.

Comeback in 2005

Goed nieuws voor zijn fans: de zanger is in 2005 weer begonnen met optreden. Daarbij zingt hij ook zijn oude popnummers weer.

De reden voor zijn comeback was het negatieve politieke beeld beeld dat rond zijn geloof hangt.


5. Is Paris Hilton Moslima geworden?

In 2007 kwam het nieuws naar buiten dat Paris Hilton zich heeft bekeerd tot de islam.

Bekeerd in de gevangenis

De Amerikaanse zangeres, actrice en societyster zat destijds in de gevangenis. Volgens haar persoonlijke woordvoerder kwam ze daar een aantal mensen tegen die zich reeds tot de islam .hadden bekeerd. Na een aantal gesprekken voelde Paris zich erg aangetrokken tot het geloof en besloot zich zodoende te bekeren.

Broodje aap?

Het is niet bekend of deze geruchten waar zijn en of Paris Hilton zich echt heeft bekeerd. Sommigen noemen het een broodje aap verhaal of zelfs zionistische propaganda.

Paris Hilton - foto: Roger Casas Alatriste - bron: Flickr

Paris Hilton – foto: Roger Casas Alatriste – bron: Flickr


6. Peter Murphy is Moslim sinds de jaren negentig.

Peter Murphy (geb. 1957) is een Engelse gothic rock zanger. Vooral bekend als zanger en oprichter van van rockgroep Bauhaus.

Geen christelijke hitjes voor Peter

Hij bekeerde zich in de jaren 90 tot de islam. Vanaf dat moment gingen er geruchten dat Peter stopte met het zingen van het nummer ‘Stigmata Martyr.

De reden hiervoor was dat er de zinnen in de tekst voorkomen die naar het christendom refereren. Deze teksten mag de zanger voortaan niet meer zingen.


7. Zayn Malik is een trotse Moslim

Zayn Malik - Foto: Miller Mobley - Wikimedia Commons

Zayn Malik – Foto: Miller Mobley – Wikimedia Commons

Voormalig One Directioner Zayn Malik veroorzaakte veel onrust onder de fans toen hij de boyband in 2015 verliet.

Trots

Zayn Malik heeft een islamitische opvoeding gehad en is naar eigen zeggen een trotse moslim.

Kritiek van fanatiekelingen

Op sociale media wordt de Brits-Pakistaanse popster echter veel bekritiseerd door conservatieve moslims omdat hij er geen traditionele islamitische leefstijl op na houdt. Dit was volgens deze fanatieke religieuzen een schande omdat Zayn Malik een publieke functie heeft als popster. Via sociale media probeerden zij de jonge zanger daarom een andere manier van leven op te dringen.

De bedreigingen op het internet werden steeds extremer. Na vele haatdragende berichten en doodsbedreigingen heeft Zayn Malik uiteindelijk in 2012 noodgedwongen zijn Twitteraccount moeten verwijderen.


8. Akon mag drie vrouwen volgens de Koran.

De controversiële Hip Hop artiest Akon zijn volledige naam is ‘Aliaune Damala Akon Thiam’.

Polygamist

Aan het begin van zijn carrière verklaarde hij zichzelf tot polygamist en trouwde met drie vrouwen.

Akon ontving vervolgens veel kritiek over zijn drie vrouwen. De artiest heeft zijn ‘lifestyle’ altijd verdedigd met het argument dat in de Koran staat dat moslimmannen maximaal vier vrouwen mogen hebben.


9. Jermaine Jackson vindt antwoorden in de Islam.

Jermaine Jackson – Author Reflexivity Capital Group – Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Jermaine is één van de minst bekende Jackson kinderen. Dit is misschien de reden dat je ook niet zoveel van hem weet. Bijvoorbeeld het feit dat hij zich in 1989 heeft bekeerd tot de islam. Dit gebeurde na een reisje naar Bahrain.

Getrouwd met een Afghaanse

Ze zanger is uiteindelijk getrouwd met een Afghaanse vrouw en is sindsdien toegewijd moslim.

Jermaine heeft ooit in een interview gezegd dat zijn geloof hem alle antwoorden geeft die hij nooit in het christendom kon vinden.


10. Janet Jackson bekeerde zich tot de Islam.

Janet Jackson - Foto Amy Leiton (Wikimedia Commons)

Janet Jackson – Foto Amy Leiton (Wikimedia Commons)

Jermaine is misschien niet de beroemdste Jackson, maar wel het meest invloedrijk in de familie.

Wissam al Mana

Janet Jackson heeft zich namelijk ook bekeerd tot de islam. Dit deed ze kort nadat ze was getrouwd met haar derde echtgenoot en miljardair ´Wissam al Mana´.

Nog steeds op tournee

Janet brengt nu veel tijd door met haar man in Qatar en gaat tussendoor nog regelmatig op tournee. De superster draagt nu geen sexy pakjes meer tijdens optredens.


Zijn we belangrijke artiesten vergeten? Laat het ons weten!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.