5 songs over afscheid nemen

Geschreven door op 29 april 2016 om 15:03
Marc de Hond, Chris Trousdale, Nick Blixky, Pop Smoke, Feis, Greg Lake, Frank Noya, rod tempert, Phil Chess, Peter Burns, dead or alive, Overleden, Dood, overlijden, kaars (Publiek Domein) - Errol Brown, john holt, paul craft,jimi jamison, afscheid songs

Vaarwel zeggen doen we dagelijks. Het nemen van afscheid van je opa die is overleden. Dag zeggen tegen je beste vriendin die naar de andere kant van het land verhuist. Een relatie beëindigen. Afscheid nemen is een veelbezongen onderwerp in muziekwereld. Daarom hebben we 5 tracks voor je op een rijtje gezet die gaan over saying goodbye.

1. Sweet Goodbyes – Krezip

Sweet Goodbyes is gezongen door Jacqueline Govaert en is te vinden op het album Best Of Krezip. Het nummer vertelt het verhaal van iemand wiens relatie net is verbroken. Govaert probeert diegene de positieve kanten van het leven te laten zien en er een vrolijk afscheid van te maken. “Wake up, the sun’s shining bright, let’s go out of bed into the light.

2. Don’t You Forget About Me – Simple Minds

Dit nummer werd een succes door de film The Breakfast Club. De song was de enige nummer 1 hit in de US van de band. Het nummer is geïnspireerd op een scene in de film waar de karakters zich afvragen wat er met ze gaat gebeuren op maandag. “Will you recognize me? Call my name or walk on by?

3. Kiss Him Goodbye – The Nylons

Het origineel is van de band Steam, gezongen en geschreven door Paul Leka in 1969. Het verhaal gaat dat het nummer was geschreven als een throwaway B-side maar de track werd in plaats daarvan een cultureel fenomeen. De song werd jarenlang gebruikt als muzikaal goodbye. Het Canadese a capella kwartet The Nylons bracht in 1987 een cover uit van het nummer.

4. Bye Bye Bye – N’Sync

Bye Bye Bye was een megahit en stond op nummer 4 in de US Billboard Hot 100. In bijna ieder land waar het nummer in de hitlijsten stond, belandde het in de top 10. De song gaat over de wens van een man om zijn relatie te beëindigen. Het nummer werd genomineerd voor een Grammy voor Record Of The Year, maar de titel ging uiteindelijk naar Beautiful Day van U2.

5. Say Goodbye – Norah Jones

Jones bracht het nummer Say Goodbye uit in 2012 op haar album Little Broken Hearts. Het is haar vijfde studioalbum. In het nummer kijkt ze terug op de ‘good old days’ toen ze in een relatie zat.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes