De Tweeling, een oorlogsverhaal is nog nooit zo krachtig gebracht

Geschreven door op 31 oktober 2015 om 17:36
Logo Artiesten Nieuws - Wit Vierkant (ArtiestenNieuws)

Een oorlogsverhaal zoals De Tweeling is er maar één. Deze musical is een absolute aanrader, deze voorstelling MOET je hebben gezien!

Vervreemd en toch hetzelfde

Nietsvermoedend keek de zaal toe hoe twee lieve meisjes woest uit elkaar getrokken werden. De Tweeling, door de dood van hun ouders gescheiden om zonder elkaar, in twee totaal verschillende culturen opgevoed te worden. De één (gespeeld door Hanna van Vliet) door een lompe, Duitse boer die alleen naar zichzelf luisterde tenzij de Katholieke kerk hem iets anders opdroeg. De ander (gespeeld door Rosa da Silva) werd opgevoed door een keurig, Nederlands gezin waar ze zelfs de kans kreeg om naar school te gaan en zichzelf te ontwikkelen.

Hoewel de wegen al leken uitgestippeld, doorbrak de oorlog op een onverwachtse manier alle toekomstplannen.. De zaal bleef in stilte kijken hoe De Tweeling, een band verwikkeld in haat en liefde, herinneringen ophaalde van droevige, maar vooral vrolijke tijden.

Waarom je deze musical MOET zien

Het zet je aan het denken en laat je in stilte achter. Het is niet zomaar een oorlogsverhaal, niet één op een rij van zoveel dezelfde treurige voorstellingen. Het laat twee kanten zien. Aan de ene kant waarom een Duits meisje geloofde in de, in haar ogen, hoopvolle idealen van Hitler. Aan de andere kant waarom een Nederlands meisje vecht tegen de gruwelijke idealen van Hitler.

De musical laat dood, liefde, onschuld en schuld zien in één avondvullend programma. Twee kleine meisjes laten De Tweeling zien in jongere jaren. Daardoor hoeft het publiek zich geen voorstelling te maken van hoe hun jeugd is verlopen, ze zien het met eigen ogen. Dat maakt deze musical meeslepend en uniek.

Muziek in De Tweeling

De muziek is speciaal voor De Tweeling geschreven door Ilse Delange en JB Meijers. JB: “Ilse en ik kenden elkaar wel uit de wandelgangen van de Nederlandse muziekwereld, maar hadden nog nooit één fatsoenlijk gesprek gevoerd samen.” Ilse: “De mensen van Stage Entertainment hadden de wens om bij deze musical eens anders om te gaan met de muziek dan gebruikelijk is. Meer popinvloed, dát is wat ze wilden.” Wij kunnen jullie vertellen, dat is ze zeker gelukt! Veel meer verklappen we niet.

YouTube player

Kaarten voor De Tweeling

Nieuwsgierig geworden? Kaarten voor deze prachtige musical kun je bestellen op de website van DeLaMar Theater. Tot en met 30 december speelt de musical in Amsterdam en daarna toeren ze het hele land door. Vast en zeker ook bij jou in de buurt!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·