Golden Earring voor concert naar Scheveningse strand

Geschreven door op 30 maart 2016 om 10:29
Golden Earring - Foto: Corné Henri Bibo - (Bron: Wikimedia Commons)

De Haagse rockband Golden Earring komt terug naar het Scheveningse strand! De band speelde daar ruim 23 jaar geleden voor de laatste keer.

Golden Earring op Scheveningse strand

Goed nieuws voor fans van Golden Earring! De band geeft na ruim 23 jaar afwezigheid weer een concert op het strand van Scheveningen. De organisatie van het evenement is in handen van Arwin Touw, die in het verleden onder meer verantwoordelijk was voor het Beatstad Festival op het Haagse Malieveld. Het concert vindt deze zomer plaats op vrijdag 9 september. De organisator laat weten dat er ook op zaterdag 10 september

Kaarten voor het concert gaan aanstaande donderdag 31 maart om 10:00 uur ’s ochtends in de verkoop via de website van Live On The Beach.

Live On The Beach

Golden Earring is echter niet de enige band die op het programma staat deze avond: ook de acts Piñata en Pat Smith komen naar het festival. Piñata opent Live On The Beach om 19:00 uur en Pat Smith speelt om 20:00 uur. De legendarische Haagse rockband zal het podium betreden om 21:00 uur en spelen tot 23:00 uur.

De eerdere concerten van Golden Earring op het strand worden als legendarische beschouwd wegens hun bezoekersaantallen. In 1986 trad de groep op ter promotie van de toen uitgebrachte plaat The Hole. Naar schatting kwamen daar toen 185.000 mensen op af. In 1993 kwamen er, ondanks het slechte weer, ongeveer 85.000 fans op af.

 

Bron: NU.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.