Golden Earring stopt wegens ziekte George Kooymans

Geschreven door op 5 februari 2021 om 16:27
George Kooymans, Golden Earring | Fotograaf: Stefan Brending by_2eight, Wikimedia Commons

Golden Earring stopt ermee. De oprichter en gitarist van Golden Earring, George Kooymans, lijdt aan de progressieve ziekte ALS.

Golden Earring stopt

Zanger Barry Hay heeft aan het AD laten weten dat de band niet zonder George verder gaat. Vorige week werd bekend dat Kooymans ernstig ziek is en hierdoor niet meer kan optreden.

ALS

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een progressieve ziekte die het functioneren van de spieren aantast. Na verloop van tijd wordt bewegen steeds lastiger, waardoor optreden waarschijnlijk nooit meer mogelijk is. Zanger Barry Hay en drummer Cesar Zuiderwijk hebben om deze reden besloten te stoppen met Golden Earring.

 

Bron: AD

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

  • Dit nieuws slaat in als een bom bij mij. Als trouwe fan(50 jaar) ben ik hier heel verdrietig om. Dit heeft hij en de band niet verdiend. Ik wens hem en zijn familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Ook wens de band veel sterkte toe en waardeer het besluit wat ze hebben genomen dit zeker niet makkelijk zijn geweest na 60 lief en leed met gedeeld te hebben. Jammer van een tijdperk met uitstekende muziek en ik mag mij gelukkig prijzen dat door de jaren heen al hun albulms heb verzameld, en die draai ik dan ook met plezier. Golden Earring bedankt dat jullie zoveel voor mij en mijn gezin hebben betekent met julie geweldige muziek! Dank dank dank. Eddy.

    Anoniem 5 februari, 2021 21:33 Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Golden Earring Nieuws · Nieuws