Sweeney Todd sleept je mee naar het Londen van Todd

Geschreven door op 23 mei 2016 om 17:37
Sweeney Todd - Foto: Bob Bronshoff - Bron: Persbericht

De musical Sweeney Todd bekroond met 8 Tony Awards staat nu in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam! ArtiestenNieuws was aanwezig bij de eerste try-out. 

De bloedbarbier van Fleet Street

Sweeney Todd - Fotograaf: Bob Bronshoff

Sweeney Todd – Fotograaf: Bob Bronshoff

Sweeney Todd vertelt het verhaal van een moordlustige barbier die zijn klanten met zijn scheermes de nek doorsnijdt en ze van de kapperstoel door een luik laat vallen. Vervolgens maakt zijn vrouw Mrs Lovett er vleespasteien van.

Todd probeert rechter Turpin op zijn kapperstoel te krijgen, want lang geleden toen hij als Benjamin Barker verbannen werd uit Londen, adopteerde de rechter zijn dochtertje Johanna. Nu Todd terug is in Londen wil hij zijn dochtertje uit de klauwen van de rechter bevrijden.

Intiem

Theater Het Zonnehuis is een klein theater, nog geen 100 mensen zaten vrijdagavond vol verwachting op hun houten stoeltjes te wachten tot de eerste try-out van de voorstelling begon. Vanuit ieder punt uit de zaal kun je het podium en de acteurs goed zien.

De musical begint met een pianist in een hoge hoed die plaatsneemt achter een kleine, oude piano aan de rand van het podium en begint te spelen. Tijdens de show lopen de acteurs door de zaal, waardoor de actie niet alleen op het podium plaatsvindt.

Grote namen

De rol van Sweeney Todd wordt vertolkt door René van Kooten, die onder andere rollen had als Gaston in Beauty & The Beast en Jean Valjean in Les Misérables. Mrs Lovett wordt gespeeld door de Vlaamse Vera Mann (Mamma Mia, Les Miserables) en Henk Poort neemt de rol van rechter Turpin op zich.

Het Londen van Sweeney Todd

Ook al staat Sweeney Todd niet in een groot theater, dat doet niks af aan de kwaliteit van de show. De hele cast zet een geweldig stuk neer en sleept je mee naar het Londen van Todd, waardoor je op het puntje van je stoel zit. Het podium is redelijk klein, maar het decor is heel mooi gedaan. De kappersstoel staat bovenop een schot waardoor het goed te zien is als Todd een van de acteurs de keel doorsnijdt waarna deze vervolgens de stoel afglijdt en door een luik verdwijnt.

Eerste keer voor publiek

SweeneyTodd, regie Koen van Dijk, Stichting Zonnehuis Muziektheater. Foto: Bob Bronshoff

Sweeney Todd, Stichting Zonnehuis Muziektheater.
Foto: Bob Bronshoff

De eerst try-out op 20 mei is al veelbelovend. Het enige minpuntje is dat de zang soms moeilijk of niet te verstaan is. Op dat soort momenten is het moeilijk om de aandacht vast te houden, maar er gebeurt zoveel op het podium dat dat niet heel erg is.

Ondanks dat het de eerste keer was dat de cast voor een publiek speelde, was dat niet te merken en leek het net alsof ze al jaren met deze show op het podium stonden.
Sweeney Todd is tot en met 20 juni te zien in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.