Sweeney Todd naar het theater

Geschreven door op 19 april 2016 om 10:53
Sweeney Todd - Credits Western Conneticut State - Flickr (CC BY-ND 2.0)

Sweeney Todd komt naar het theater. De productie met René van Kooten in de hoofdrol is van 20 mei t/m 20 juni te zien in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam.

UPDATE: De musical wordt wegens succes verlengd. Er zijn drie voorstellingen toegevoegd aan het speelschema. Het is nu mogelijk om de musical te zien op vrijdag 24 juni, zaterdag 25 juni en op zondag 26 juni. Langer verlengen is helaas niet mogelijk in verband met de volle agenda’s van de cast en crew. Tickets zijn te vinden op sweeneytodd.amsterdam.nl

Sweeney Todd op de planken

De musical die meerdere Tony Awards heeft gewonnen komt naar het Amsterdamse theater. Van 20 mei tot en met 20 juni is de Nederlandse productie van de musical exclusief te zien in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam.

De rol van barbier

De repetities voor de show zijn gisteren gestart. René van Kooten neemt de hoofdrol van de barbier op zich en Vera Mann vertolkt de rol van zijn partner in crime. De show wordt geregisseerd door Koen van Dijk.

Het verhaal

Sweeney Todd vertelt het verhaal van een moordlustige barbier die zijn klanten met een zwaai aan de hendel achterover uit de kapperstoel liet vallen waardoor deze hun nek braken. Zijn vriendinnetje Mrs. Lovett verwerkt de lijken tot vleestaarten. Zijn kapperswinkel bevindt zich aan Fleet Street in Londen. Het verhaal heeft al talloze theatervoorstellingen geïnspireerd. In 2007 werd het verfilmd door Tim Burton met Johnny Depp in de hoofdrol.

Artiesten Nieuws was aanwezig bij de eerste try-out.

 

Bron: Sweeney Todd Amsterdam

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·
Artikel Categorieën:
Musicals en Theater · Nieuws