Rapper Logic stijgt in hitlijsten met nummer over zelfmoord

Geschreven door op 12 oktober 2017 om 12:46
Logic - Fotocredits: Nick Mahar Bron: Wikimedia Commons (Cropped)

Onlangs bracht rapper Logic een nieuwe singel uit: 1-800-273-8255. Het (telefoon)nummer in de titel is het zelfmoordpreventienummer van de Verenigde Staten. De track gaat dan ook over zelfmoord.

Logic over zelfmoord

Logic vindt het belangrijk dat er meer over het onderwerp zelfmoord gesproken wordt. Het nummer begint met een jongen die aan de zelfmoordpreventielijn vertelt wat hem dwars zit.

Van het refrein wilde Logic een soort anthem maken dat iedereen kan meezingen. Met teksten als ‘I don’t wanna be alive, I just wanna die today’, probeert de rapper het onderwerp niet mooier te maken dan het is.

Logic - Fotocredits: Nick Mahar Bron: Wikimedia Commons (Cropped)

Logic – Fotocredits: Nick Mahar Bron: Wikimedia Commons (Cropped)

Everybody matters

Inmiddels staat het nummer in de Nederlandse top 40 op plek 23 en in de Global top 40 op plek 9. De single komt van zijn nieuwste album: Everybody. De integrale boodschap van het nieuwe album is dat iedereen ertoe doet. Ongeacht geslacht, geloof, afkomst en seksuele voorkeur.

Videoclip: 1-800-273-8255

In de videoclip van 1-800-273-8255 zien we een jongen die erachter komt dat hij een andere jongen uit zijn klas leuk vindt. De vader van de jongen accepteert dit echter niet en op school wordt hij ermee gepest. Uiteindelijk vindt de jongen een geweer en denkt erover na om zelfmoord te plegen. Toch besluit hij eerst hulp te zoeken.

Hoe dat afloopt? Bekijk de video hieronder:

YouTube player

Aandacht voor zelfmoord

Aankomende week besteedt radiozender 3FM (tussenuur) aandacht aan het onderwerp zelfmoord op de radio en aanverwante online platformen. Telkens wanneer het nummer van Logic wordt gedraaid, zal na afloop het Nederlandse telefoonnummer van de zelfmoordpreventielijn worden vermeld: 0900-0113.

Taboe

Tevens zal er online, vanuit verschillende invalshoeken, naar het onderwerp zelfmoord worden gekeken. Hiermee wil 3FM het taboe rondom het bespreken van suïcidale gedachtes doorbreken. Kijk hier voor meer info.

Logic concert in 013 Tilburg

Logic is op 24 oktober te zien bij poppodium 013 in Tilburg. Hij presenteert daar zijn album Everybody dat in mei werd uitgebracht.

 

Bron: USATODAY, NPO3FM, TOP40, InstrumentalFX

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Laura Helmus, auteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.