Live report: Lost for words met The Boxer Rebellion in de Oosterpoort

Geschreven door op 7 maart 2018 om 13:58
The Boxer Rebellion (De Oosterpoort) - Fotocredits: Persbericht De Oosterpoort (zie mail)

Van langdradig, naar fijne rock, naar kippenvel en gevoelig. Een avond met The Boxer Rebellion is er eentje waar je moeilijk de vinger op kunt leggen. Maandag  5 maart stond de band in de Oosterpoort in Groningen als onderdeel van hun Europese tour. Artiesten Nieuws was erbij en doet verslag!

The Boxer Rebellion in de Oosterpoort

De gemiddelde leeftijd van het publiek lag rond de vijftig, met wat uitschieters naar boven en naar beneden, en ze wisten allemaal ademloos naar de soms gevoelige en soms langdradige nummers van de Britse formatie te luisteren.

Victories At Sea brengt alternatieve soft techno

De avond wordt geopend door Victories At Sea uit Birmingham. Het drietal is moeilijk te vergelijken met andere acts en maakt muziek die het beste binnen het genre ‘alternatieve soft techno’ valt. Mocht dat nog geen genre zijn, dan is dat het bij deze!

Moeilijk contact

Op het podium gebeurt niet heel veel, de heren zijn in zichzelf gekeerd en weten moeilijk contact te maken met het publiek. Toch blijven de tunes hangen, mede door de beat en fijne stem van de zanger. Ze doen denken aan Editors en hun muziek wordt ook wel ‘heavy synth-pop’ genoemd. Wat sfeer betreft sluit Victories At Sea in ieder geval erg goed aan bij het hoofdprogramma van vanavond!

Wisselvallig maar muzikaal goed

De kleine zaal van de Oosterpoort staat voor een groot gedeelte vol, maar de tribune toont nog veel lege plekken. Het publiek is wat afwachtend en laat nog niet echt enthousiasme zien. Dat enthousiasme uit zich de hele avond enkel in het mee-mimen van de nummers die The Boxer Rebellion bekend hebben gemaakt. Denk aan ‘Big Ideas’ en ‘Diamonds’.

Spatzuivere stem

Naast de bekendere nummers die het publiek dan toch een beetje aan het dansen krijgen, spelen ze ook minder bekende songs die de haren van de hele zaal overeind doen laten staan. ‘Here I Am’ is het nummer dat nog geen drie weken geleden uit kwam en dat gaat het over verliezen van geliefden. De spatzuivere stem van zanger Nathan Nicholson snijdt door de ziel en sleurt je mee in zijn verhaal.

The Boxer Rebellion - Fotocredits: Laura Rosierse

The Boxer Rebellion – Fotocredits: Laura Rosierse

De muzikanten brengen meerdere nummers die een verhaal vertellen, zoals ‘Let’s Disappear’ en ‘Love Yourself’. Helaas komen de tracks niet allemaal even sterk over in de Oosterpoort.

Toegift

Gelukkig doet hij, zoals elke zanger dat tegenwoordig doet, ook nog een nummer ín het publiek. Daarnaast doen ze ook nog een éxtra nummer tijdens de toegift voor die ene ontzettend enthousiaste fan die een biertje te veel op heeft.

Al met al is het een muzikale avond waarvan de The Boxer Rebellion-fan flink van kan genieten.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.