De 10 grootste kanshebbers Eurovisiesongfestival volgens bookmakers

Geschreven door op 20 maart 2019 om 15:17
Het Grote Songfestivalfeest, Duncan Laurence, Eurovisie Songfestival - Fotocredits: Yaroslav Dorn - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Gaat Nederland dit jaar het Eurovisiesongfestival winnen? Volgens de bookmakers wel! Maar welke landen staan er verder in de top tien van de bookies? Artiesten Nieuws zet het voor jou op een rijtje.

Top 10 grootste kanshebbers Songfestival

In mei 2019 is het weer tijd voor het Eurovisiesongfestival. Heb je je hier nog niet in verdiept? Dit zijn de tien landen die momenteel met hun tracks het meest populair zijn bij de bookmakers! Bekijk de top tien hieronder:

10. Griekenland: Katerine Duska – Better Love


Duska schreef samen met de Schotse singer-songwriter David Sneddon het nummer ‘Better Love’. De track gaat over de eeuwige zoektocht naar een diepe, onvoorwaardelijke en meedogenloze liefde. Zelf zegt de zangeres: “I wanted to write a song that would sound like an invitation, feel like an embrace. A tender song with a fighting spirit about a word we profusely use, but rarely actually mean. It really is the way to love, whomever you love.

9. Noorwegen: KEiiNO – Spirit in the Sky


Met een mix van elektronische pop en Noorse folk melodieën staat KEiiNO in mei 2019 op het podium in Tel Aviv. Het nummer is geïnspireerd door de kijk van het nomadische volk Sami op de natuur. Dat geeft volgens deze maatschappij kracht in zware tijden.

8. Malta: Michela Pace – Chameleon


De achttienjarige zangeres Michela heeft volgens velen een krachtige stem, die het publiek niet snel zal vergeten. Ondanks dat ze al veel bezig is met muziek, ziet de artieste zichzelf nog steeds als een normale tiener: “… but when I start singing, it’s as if my voice takes over my entire being. Aretha Franklin once said that you sing soul with your whole body. I know exactly what she means.

7. IJsland: Hatari – Hatriò mun sigra


Eerder werd Hatari door verschillende media al een ‘SM-achtige’ act genoemd, vanwege de muilkorven en latexpakken. De titel van het nummer valt in het Nederlands te vertalen naar iets als ‘Haat zal winnen’, terwijl Hatari juist een politiek project is. De groep heeft het doel om de oplichterij in de wereld te stoppen. Zelf zegt de formatie: “Hatari represent a considered reflection on hope and hopelessness, power and repression, of image, individualism, despotism, exposing the contradictions that arise when everyone is embedded within the same system and struggling to fight against it.

6. Cyprus: Tamta – Replay


In Griekenland wordt de Georgische Tamta als één van de beste vocalisten van het land gezien. Toch vertegenwoordigt de zangeres Cyprus op het Songfestival met het nummer ‘Replay’. De Cypriotische openbare omroep heeft haar aangesteld.

5. Italië: Mahmood – Soldi


Mahmood hoeft zich dit jaar geen zorgen te maken over de halve finales. De Italiaanse inzending gaat zoals elk jaar direct door naar de grote finale van het Songfestival. In februari 2019 bracht de zanger ‘Soldi’ uit. Het nummer stond vrijwel direct op nummer één hit in de Italiaanse hitlijsten en belandde in de ‘Spotify Global Top 50

4. Zwitserland: Luca Hanni – She Got Me


De 24-jarige Luca Hanni vertegenwoordigt Zwitserland met het nummer ‘She Got Me’. Luca houdt zich stevig vast aan het motto van dit jaar, ‘Dare to dream’. Over zijn deelname zegt de zanger: “Getting the chance to perform on such a huge stage in front of an audience of enthusiastic fans in the venue and millions of people at home is definitely one of the high points of my life.”

3. Zweden: John Lundvink – Too Late For Love


Too Late For Love’ kreeg direct na het uitbrengen veel aandacht in Zweden. Het nummer stond bovenaan de hitlijsten en is één van de meest gedraaide nummers op de Zweedse radio. Hoewel John Lundvink zijn thuisland vertegenwoordigt, werkte hij ook mee aan Michael Rice’s ‘Bigger Than Us’, waarmee het Verenigd Koninkrijk wordt vertegenwoordigd.

2. Rusland: Sergey Lazarev – Scream


Hoewel Rusland al voor de bekendmaking van het nummer op de eerste plek stond, is deze na de release afgezakt naar de tweede plaats. Mogelijk waren de verwachtingen zo hoog doordat Sergey Lazarev in 2016 al op de derde plek eindigde tijdens het Eurovisiesongfestival in Stockholm. Aan hem om drie jaar later, in 2019, dit resultaat te overtreffen met ‘Scream’.

1. Nederland: Duncan Laurence – Arcade


Volgens de wedkantoren is onze eigen Duncan Laurence dé grote kansmaker voor de winst op het Eurovisiesongfestival 2019. De Nederlandse zanger noemt het nummer “een verhaal over de zoektocht naar de liefde van je leven. Het is de hoop naar datgene wat onbereikbaar lijkt.”.

Duncan is op donderdag 16 mei 2019 te zien in de tweede halve finale. Op zaterdag 18 mei 2019 zien we in de grote finale van het Songfestival of Duncan met de winst naar huis gaat!

 

Bronnen: eurovisionworld.com, YouTube, Eurovision.tv

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.