Woodstock viert 50-jarig jubileum met The Killers, Jay-Z en meer

Geschreven door op 20 maart 2019 om 14:06
Woodstock - Fotocredits: Derek Redmond and Paul Campbell - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Woodstock is jarig! Aankomende zomer is het vijftig jaar geleden dat de moeder aller festivals plaatsvond in Amerika. Dit jaar wordt het legendarische evenement daarom opnieuw georganiseerd.

Woodstock bestaat vijftig jaar

In het weekend van vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus 2019 wordt Woodstock opnieuw georganiseerd! Deze editie is ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het festival en vindt plaats in Watkins Glen, New York. Tijdens deze editie zullen onder andere The Killers, Miley Cyrus, Chance The Rapper, Jay-Z en Imagine Dragons het podium betreden. Tevens zullen acts als John Fogerty, Santana en Dead and Company te zien zijn tijdens het muziekfestijn. Deze namen waren ook aanwezig in 1969. Bekijk het volledige programma hieronder

Editie 1969

In 1969 werd Woodstock voor het eerst georganiseerd onder het motto “3 Days of Peace & Music”. Er ontstond een groot tekort aan drinkwater, voedsel en sanitaire voorzieningen door de onverwachtse grote toeloop. Ruim 500.000 festivalgangers bezochten destijds het evenement, terwijl de organisatie ongeveer 200.000 mensen verwachtte. Er vielen dat jaar drie doden. Desalniettemin wordt het muziekfeest als de grondlegger van festivals gezien.

 

Bronnen: Instagram, Nu.nl, consequenceofsound.net

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.